Test

Murder at the Presidio

Kriminaletterforsker James Chandler(Lou Diamond Phillips) har akkurat blitt overført fra sin tidligere militære base til Presidio, en militærbase hvor Chandler ikke akkurat er velkommen. Her blir han møtt med en drapssak han ikke får etterforske og en mengde løse tråder som han selv nekter å gi slipp på. Her er det noe som ikke stemmer!

Trassig Chandler

På eget initiativ og tross advarsler fra høyeste hold om å la denne saken være, går Chandler i gang med å finne svaret på alle de uløste gåtene. Etter hvert som han leter finner han ut at stadig flere av basens menn ikke har rent mel i posen. Samtidig som gåten begynner å løses får han etter hvert sterke, men dog så forbudte følelser for den vakre korporalen Tara Jeffries (Victoria Pratt) på Presidio.

En god dose romantikk, litt action og en historie basert på virkeligheten er oppskriften på denne kriminalgåten. En gåte som på et nokså kjedelig vis ruller over skjermen. "Murder at the Presidio" kan godt sies å være forutsigbarheten selv. Det er ingen hemmelighet at man her får møte den overvinnelige helten, hans nydelige jomfru og den grusomme skurken. At helten får sin jomfru og vinner over skurken kommer heller ikke som noen bombe. Denne filmen er på mange måter nokså kjedelig, og ikke hjelper det at historien avsluttes og saken løses med en lite imponerende tvist.

Dette er en film i klasse med fredagskrimmen på NRK, eller onsdagsfilmen på TVNorge. En helt ok kriminalgåte som på en flat og ganske monoton måte presenterer et mord, en mordetterforsking og en oppklaring. Om sant skal sies er nok kadettene i "Politiskolen" noe mer underholdende enn Chandler og hans folk, både når det gjelder action, romantikk og stil.

Endelig får vi sjansen til å se Jason Priestley (Brandon) fra "Beverly Hills 90201" dubbet på både spansk og italiensk. Om ikke dette er ekstramaterialets revolusjon i kontrast til VHS-en så vet ikke jeg.

Bilde

Det meste av denne filmen skjer på natten, noe som på mange måter gjør bildet tungt og mørkt. Likevel er dette mørke og dystre gjennomgangstemaet så tydelig at det er lett å oppdage en rekke kontinuitetsfeil. Her går det fra dag til natt og natt til dag på de merkeligste tidspunkt. Visuelt sett presenterer ikke denne filmen noen imponerende krumspring. Den mest fascinerende scenen i denne filmen må sies å være selve drapshandlingen. Offeret blir drept med flere knivstikk i brystet, og presentert på skjermen med store kasteskygger på veggen. At vi får denne dårlige "Psycho"-imitasjonen er egentlig nokså festlig, siden dette grepet ikke passer i forhold til verken sjanger eller stil.

Bildet presenteres i 1.78:1.

Lyd

"Murder at the Presidio" etablerer rom og sted på en god måte med godt gjennomført offscreen-lyd, uten at dialogene drukner. At likevel noen ekstreme lydeffekter mangler er tydelig. En får nemlig ikke følelsen av å være tilstede; som når noen skriker til, eller når bildet gir inntrykk av at en står midt i et skytedrama, fordi lydeffektene er for svake og for tamme.

Lyden presenteres i Dolby Digital 5.1.

Ekstramateriale

Endelig får vi sjansen til å se Jason Priestley (Brandon) fra "Beverly Hills 90201" dubbet på både spansk og italiensk. Samtidig er det mulig å få filmen med teksting på hele tjuetre språk. Om ikke dette er ekstramaterialets revolusjon i kontrast til VHS-en så vet ikke jeg.

Konklusjon

"Murder at the Presidio" er ingen dårlig film. Den mangler dog en del for at den skal kunne fenge et publikum. Filmen passer ypperlig som kveldsunderholdning på NRK eller onsdagsfilmen på TVNorge, men ikke til noe mer enn det. "Murder at the Presidio" gir ikke seeren noe spillerom for å stille seg spørsmålene "Hvem er morderen?" og "Kan det være han? Eller hun?", til det er den altfor forutsigbar. Likevel, dette er en grei film å velge til litt kveldskos om du ønsker at kjæresten skal være mer opptatt av deg, enn av hva som foregår på skjermen.

Murder at the Presidio   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen