Test

München

Filmen er basert på en sann historie om en israelsk agent hvis eneste mål var å drepe alle de involverte som sto bak terroraksjonen. Eric Bana spiller hovedrollen som den iskalde agenten Avner. Han signerer en kontrakt som bekrefter at det ikke finnes noen kontrakt, og reiser i all hemmelighet fra Midtøsten til Europa.

I Sveits har Avner tilgang på en rekke bankbokser hvor han kan hente enorme summer med penger for å finansiere jakten. Han samler sammen et team med folk han kan stole på, og sammen sporer de opp informanter som kan fortelle hvor de aktuelle personene de skal ta befinner seg.

Lang, men aldri kjedelig

Man kan ikke legge skjul på at Münich er spekket med det meste. Her finner du så og si alt alt fra kjærlighetshistorier, svart humor og vinkling på alvorlige samfunsspørsmål. Filmen har en svært fengende handling, med tanke på at dette faktisk er en gjenfortelling av noe som har skjedd i virkeligheten, og spenningskurven er ofte høyt oppe. Til tross for at den varer relativt lenge, 164 minutter, er den svært underholdende og føles langt i fra langtrekkelig.

Screenshot
"Et eksempel på majestetisk bilde- og scenekunst"

Kort produksjonstid

München er produsert på fattige seks måneder, noe som er ganske imponerende. Her er det nemlig ganske høy kvalitet hele veien gjennom, og skuespillerprestasjonene er rett og slett fantastiske. En rekke karismatiske karakterer blir presentert, alt fra sleipe mafiafolk til halvskumle, men vakre, kvinnelige spioner. Europa anno 1970-tallet var et hardt sted å være om man omga seg med feil kretser. Den gangen, lenge før avanserte kamera- og sattelitovervåkninger, var det enkelt å være kriminell. Bare kreativiten satte en stopp for hva man kunne finne på, noe vi for alvor får være vitner til i denne filmen.

Menyen

Første gang filmen ble puttet i spilleren hoppet den rett på selve filmen og introduksjonssporet av Spielberg (se ekstramateriale). Filmen låste seg, og etter flere forsøk måtte den puttes i en annen spiller. Da fungerte alt tilsynelatende greit. Foruten startproblemene var menyen grei, og det var enkelt å finne bonusmaterial og undertekstvalg. Noe lydvalg eksisterte ikke. Disse problemene skyldes mest sannsynlig feil på disken vi mottok.

München   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen