Multitrådsprosessor fra ClearSpeed

Mange vil nok kalle ClearSpeeds nye produkt en mediaprosessor. Selskapet ønsker imidlertid ikke å referere til CS301 som dette, trolig av markedsføringsmessige grunner. Mediaprosessorer har nemlig til nå ikke hatt noen meget stor utbredelse.

"One could look at this as an easily programmable parallel processor, something that was a problem for early SIMD processors", bekreftet en talsmann for ClearSpeed til EETimes.

ClearSpeed har derfor gjort sitt ytterste for å komme innenfor veggene i et vitenskapelig miljø. Det ryktes at selskapet har knyttet bånd med Bristol University.

CS301 kan beskrives som en samling av flyttallknusere med ytelse lik 25 Gflop. ClearSpeed ønsker ikke å sammenligne ytelsen direkte med en typisk desktop-PC, da prosessorarkitektur og mål med produktet er forskjellige. I teorien kunne ClearSpeed faktisk tilby CS301 som en ren grafikkprosessor og gjort seg til konkurrent med Nvidia og ATI.

Prosessoren støtter multitrådsteknologi, noe som gjør at data kan overlappe og man får dermed best mulig utnyttelse av ressursene. Den er bygget med 0,13-mikrons teknologi og har et gjennomsnittelig effektforbruk på 2W og "peaker" på 2,5W i verste tilfelle. Klokkefrekvensen er "bare" 200 MHz.

 

(Kilder: ClearSpeed, EETimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen