Multimedia-serie fra Western Digital

Western Digital er nå klare med en ny harddiskserie. Serien tilbyr 1 million timer MTBF, en mer stillegående operasjon og et lavere effektforbruk. Spørsmålet blir da hva Western Digital har sammenlignet med, for det oppgies ikke i pressemeldingen.

WD AV-harddiskene kommer med kapasiteter fra 80 GB og opp til 500 GB. I første omgang er enhetene myntet på opptaksutstyr som benytter harddisker for lagring og andre enheter som står mye på. Likevel vil vi nok tro at mange av våre forumbrukere synes harddiskene fremstår som meget aktuelle for vanlige datamaskiner også.

Harddiskene er designet med tanke på kontinuerlig bruk. Blant finessene med AV-serien nevner Western Digital blant annet at lesehodene holdes unna magnetskivene i all den tid de ikke brukes. Videre skal informasjon fordeles ut over harddisken slik at slitasjen ikke blir størst på begynnelsen av platen. Videre skal søkefunksjonen være optimalisert med hensyn til støy og effektforbruk.

SilkStream-teknologien skal også gjøre at AV-serien greier opptak av 12 kontinuerlige HD-streamer, eller 16 vanlige. Effektforbruket er oppgitt til 6,61 Watt for 80 GB-varianten under bruk og under 1 Watt ved idle. Støynivået er oppgitt til 24 dBA. For 500 GB-varianten er de tilsvarende verdiene 8,77 Watt og 28 dBA.

AV-serien kommer i en rekke forskjellige utgaver, med SATA- og PATA-grensesnitt, 2 og 8 MB cache og lagringskapasiteter fra 80 til 500 GB.

Noen priser eller tilgjengelighet er så langt ikke kjent.

(Kilde: Western Digital)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen