Test Multicom Xishan W150

Multicom Xishan W150

Multicom Xishan W150 er markedsført mot de som trenger en kraftig PC som kan brukes til det meste. Har Multicom klart å kombinere god ytelse med lav pris og høy kvalitet?

Lokket til Xishan W150 fungerer utmerket som sminkespeil når man er på farten!

Lynkjapp SSD

Når det kommer til ytelse, kan man i stor grad bestemme dette selv, eller være mer fornuftig og la lommeboken avgjøre. Vår testutgave ble utrustet med en lynkjapp SSD, noe som gav den beste brukeropplevelsen i, og oppstart av Windows vi noen sinne har sett på en bærbar datamaskin. Skjermkort kan man derimot ikke bestemme selv, og dette holder såvidt til nyere spill på moderate innstillinger.

Frihet til å velge

Det vi vil trekke frem som mest positivt med Xishan W150 er utvilsomt friheten til selv å velge hva slags maskinvare som skal sitte under panseret. Dette gir tilnærmet uendelig med kombinasjonsmuligheter, og gjør at man i tillegg kan spare litt penger. Skjermen er også en real vinner, og Full-HD på 15,6 tommer er sjelden kost vi gjerne skulle sett mer av! (Hører dere, maskinprodusenter?).

Kjedelig plastikk

Av negative punkter kan vi nevne et veldig anonymt utseende, som kanskje grenser til kjedelig. Det er brukt mye plastikk i produksjonen av kabinettet, og det merker man lett når man kjenner litt på maskinen. Selv under bruk får man nesten smaken av plast i munnen, litt kjipt hvis man har brukt over 10.000 kroner på et stykke teknologi. (Hører dere, Multicom?).

Ikke god nok

Prisen som starter på 8150 kroner gir en relativt kraftig maskin, men man blir lett fristet til å bruke bare litt til og få mer RAM, en SSD, Blu-ray-spiller og Windows 7. Da er man raskt oppe i over 11.000 kroner, og maskinen gir ikke like mye for pengene lenger. Til denne prisen synes vi også at gjennomføringen av kabinettet rett og slett ikke er god nok.


Knallgod Full-HD-skjerm
Kan tilpasse maskinvare til lommeboken
Lett å oppgradere


Mye plast i konstruksjonen
Litt høye temperaturer med mye viftestøy
Kjedelig utseende

Vil du vite mer?
Les hele testen av Multicom Xishan W150 på Hardware.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen