Test

Multicom: Kraftig studentmaskin

Kraftig maskin
Til denne prisen har maskinen en kraftig prosessor på to kjerner fra Intel. Hele 2,26GHz kan maskinen skilte med. Det burde holde mer enn nok for skolearbeidet. Derimot er det kun 2GB minne. Det kan lett oppgraderes og det er muligens noe som bør vurderes om du ønsker å kjøre litt større programmer på maskinen på samme tid.

Skjermkortet er Intels nyeste GMA X4500 som så langt har fått god omtale. Det bør holde godt for å vise høy grafikk, så du kan uten tvil få mye glede av den 15 tommer store skjermen på maskinen. Grafikkortet kommer med 256MB dedikert minne, så her kan det også være et pluss om du legger inn litt ekstra minne i maskinen hvis grafikken krever mye.

Liten harddisk
Dessverre får du på den annen side ikke med all verdens harddisk til denne prisen. 160GB kan fort bli lite om du vil utnytte maskinens HDMI-utgang fullt ut. Dessverre får du heller ingen Blu-ray-spiller med. Heldigvis koster det ikke mye å oppgradere maskinens harddisk og det kan være smart om du ikke vil bruke unødig mye på eksterne enheter.

Ellers har maskinen 3 USB-utganger, skjermutgang, minnekortleser, HDMI-utgang som nevnt over, integrert webkamera og seks cellers batteri. Vekten på det hele blir 2.8 kilo, noe som ligger på grensen for hva som er hyggelig å bære med seg. Men noen nød vil du neppe oppleve med denne maskinen på ryggen.

Dyr, men ytelsessterk
Alt i alt har Multicom en meget kraftig maskin som utvilsomt vil være med deg lenge. Maskinen er bygd fornuftig slik at batteriet holder lenge og du vil utvilsomt få glede av maskinen både til arbeid og underholdning. På den annen side koster også maskinen litt. Hvis du samtidig legger på ekstra minne og litt mer harddisk vil nok lommeboka fort tømme seg, så her må du vurdere hvorvidt denne maskinen er nødvendig for dine behov. Men om du ønsker en ytelsessterk maskin er dette et kjøp du neppe vil behøve å bytte ut med det første.

Pris:
6790,-

Pluss:
Kraftig prosessor og skjermkort.

Minus:
Dyr, lite minne og liten harddisk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen