Mulig lysproblem for Canon?

Mulig lysproblem for Canon?

Flere kameraer lekker lys.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De siste dagene har flere fotonettsteder meldt om at nyere speilrefleksmodeller fra Canon ikke er fullt så lysstette som man kanskje hadde trodd.

Fotonettstedet canonrumors.com hørte om tipset, og testet flere av Canons modeller for å se hvor omfattende problemet var. I utgangspunktet gjelder dette modeller som har toppdisplay, altså kameramodeller i Canons xxD-serie og xD-serie.

Les også: Problemer med Nikon 24-70 mm

For å sjekke om kameraet er lysstett må man ta av objektivet og feste bajonettdekselet på kamerahuset. Deretter må man fjerne gummidekselet til øyemuslingen og feste på det medfølgende gummidekselet som man finner festet på bæreremmen til kameraet. Dette dekselet brukes for å dekke til søkeren, slik at det ikke kommer lys inn når man for eksempel fotograferer med selvutløser.

Ligger feilen under LCD-skjermen?
Ligger feilen under LCD-skjermen?

Da skal kameraet i utgangspunktet være lysstett. Ved å trykke ned utløserknappen vil kameraet gi fotografen verdier for eksponeringen, men flere har opplevd at lukkertiden endres om man trykker på knappen som gir lys i toppdisplayet. Det kan derfor tyde på at det lekker lys fra nettopp dette displayet, som kan påvirke eksponeringen om man tar bilder med lCD-skjermen belyst.

Canon har nå gått ut med en pressemelding, og bekreftet det nevnte problemet med lyslekking via LCD-skjermen på 5D MK III. De skriver i pressemeldingen at de nå skal undersøke problemet og se om de kan finne ut hva de kan gjøre med dette. Deretter vil de komme med en ny uttalelse når de har funnet ut mer om feilen.

Les også: Ny bildebrikke skal fjerne lysproblemer

Problemet har ikke vist seg å være gjeldende på eldre entusiastmodeller, men flere melder om endring av eksponering på modellene 5D MK II og 5D MK III. Redaktørens 5D MK II ble testet her om dagen, og den hadde ikke denne feilen. I hvilken grad dette er et nevneverdig problem i vanlig fotografering er vanskelig å si, men det er mest sannsynlig ikke et problem som vil ha påvirkning på de aller fleste bilder. Dette er et fremprovosert eksempel, og ved vanlig fotografering vil man ikke merke noe til dette. Det er heller ingen som har meldt om påvirkning på bildene og eksponeringen på grunn av dette, så om man oppdager problemet er det ikke sikkert at man trenger å gjøre noe med det. Har du et Canon 5D MK II eller MK III? Kjør gjerne testen selv og kom med en tilbakemelding på om du opplever problemet eller ikke.

Les også: Sjekk bildekvaliteten på 5D mark III

Kilder:
www.canonrumors.com
www.canonrumors.com (oppfølgingsartikkel)
www.usa.canon.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen