MTV dropper kopisperre

Tjenesten Rhapsody, eid av MTV og Realnetworks var blant de første som tilbød kundene musikk gjennom abonnement. For en viss sum i måneden har amerikanske brukere fått tilgang til all den musikken de måtte ønske. Ved siden av har butikken tilbudt kjøp av sanger, men ikke uten kopisperre. Frem til nå.

Satser på sperrefri nedlastning
BBC melder i dag at tjenesten Rhapsody nå tilbyr nedlastning av MP3-sanger, helt fritt for kopisperrer. De har avtaler med alle de fire store plateselskapene om salg av deres musikk.  Med dette kaster Rhapsody seg på den trenden Amazon og Napster har satset hardt på. Musikk uten sperrer er tydelig en vare som er ettertraktet blant de som kjøper musikk over nett.


Rhapsody lanserer nedlastning av kopisperrefri musikk.

Inntil dette har Rhapsody sin tjeneste vært utilgjengelig for Mac-brukere. Det blir nå ikke lenger et problem.

- Vi ønsker ikke å utfordre Apples Ipod. Tvert imot omfavner vi nå denne spilleren, forklarer Neil Smith, sjef i Rhapsody, ifølge Reuters.

Er fremtiden kopisperrefri?
Diskusjonen om kopisperrer har lenge gått høyt. Musikkbransjen mener selv de ønsker en teknologi som beskytter musikken mot piratnedlastning, samtidig har kopisperrene på mange måter gjort musikken lite brukervennlig. Toppen ble nådd da Sony la ved kopisperrer på sine CD-er som gjorde skade på brukernes datamaskiner.

- Bransjen vil gjerne beskytte sin musikk mot tyveri, men kopisperrer har på mange måter vært uheldige og skapt problemer for brukerne, har sjef for Norsk Platebransje, IFPI, Marte Thorsby sagt i intervju.


Marte Thorsby fra IFPI sier bransjen selv har sett problemer med kopisperre på musikken.

Hun tror vi fremover vil se at flere satser på kopisperrefrie sanger, men påpeker at dette skaper problemer for bransjen som ikke er glade når de ser at systemet blir utnyttet for piratkopiering.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen