MSN tar livet av SMS

MSN på mobilen kan kanibalisere operatørenes SMS-inntekter.
MSN på mobilen kan kanibalisere operatørenes SMS-inntekter.

Lynmeldingstjenester som MSN Messenger kan bli en farlig utforder til SMS, tror analyseselskapet TNS Technology. Selskapet har gjennomført en undersøkelse som viser at svært mange mobilbrukere kommer til å ta i bruke mobile lynmeldingstjenester som den nest mest foretrukne kommunikasjonsmetoden på mobil etter tale.

Les også:
Test av åtte MSN-programmer »
– Farvel til minuttprisen »
Nå må du punge ut for mobil-MSN »
Slik får du MSN på mobilen »

Blant de som allerede benytter seg at lynmeldinger er dette blant de mest brukte tjenestene de bruker på sine telefoner. 61 prosent av disse bruker det daglig, mens 55 prosent bruker SMS daglig.

Lynmeldinger svært mye brukt

Sammenlignet med SMS og e-post er lynmledinger allerede en svært mye brukt kommunikasjonsmetode. TNS Technologys undersøkelse viser at 11 prosent av alle meldinger sendt fra PC og mobil er lynmeldinger. Blant dem som bruker lynmeldinger på mobilen er 36 prosent av alle lynmeldinger sendt fra mobilen. Samtidig faller SMS-bruken hos disse brukerne.

Dette er dårlig nytt for operatørene, som lenge har hatt SMS som sin "melkeku". En lynmelding koster noen ytterst få øre, mens en SMS gjerne kan koste 40 øre stykket. Totalt bruker åtte prosent av alle mobilbrukere verden over lynmeldingstjenester på telefonene sine.

Stor utfordring

– [I landene] hvor mobiloperatørene har tjent mye på SMS representerer disse funnene en stor utfordring for deres forretninger. Skal de prøve å holde forbrukerne fokuser på SMS for å opprettholde inntektskilden, eller tilby forbrukerne større valgfrihet i meldingstjenester, spør Matthew Froggatt i TNS.

Han tror at operatørene ikke har noe annet valg enn å markedsføre lynmeldingstjenester ettersom flere og flere telefoner får bredere internettfunksjonalitet.

Undersøkelsen ble gjennomført blant 17000 personer i 30 land.

(Kilde: Cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen