Test

MSN Music Store

MSN Music Store er Microsoft sin satsning for å få deg til å handle musikk på nett.

Om du vil ha frihet når du spiller av musikken anbefaler vi deg å holde deg langt unna.

Tjenesten for Microsoft-fans
Om du elsker Windows Media Player og mener Explorer er den eneste nettleseren som får frem nettets herligheter, så vil du få mye ut av MSN Music Store.

Om du derimot ikke er komplett forelsket i Microsoft sine produkter så burde du holde deg langt unna. Mer styr for å få spilt av en låt skal du lete lenge etter.

Stort utvalg
For å ta det positive først. MSN Music Store har et rikt utvalg av musikk. Om du er glad i VG-lista og andre radiohits, så vil du finne det meste. Av våre spesielt utvalgte testartister var det derimot to som manglet.

Vår lille felle i form av Popol Vuh ga kun den tyske utgaven som alternativ.

Takler ikke skrivefeil
Om du ikke er en kløpper i rettskriving så vil du kanskje ha problemer med å finne frem. En liten skrivefeil er nemlig nok til at du får beskjed om at den ønskede artisten eller låta ikke finnes.

Da hjelper de lite at MSN selv ikke har orden i listene. Når du har to album av Knutsen & Ludviksen inne, så hjelper det lite at det ene er plassert under artistnavnet "Knutsen". Spesielt ikke når serveren ikke forstår menneskelige skrivefeil fra før av.

God pris
Prisen er derimot positiv. Sammen med iTunes ligger de i vår test lavest generelt. 8 kroner per låt og 80 kroner per CD.

Om en enkelt låt er verdt 8 kroner blir her et helt annet diskusjonstema.

Kun WMA med sperrer
Filene du laster ned er selvfølgelig i Microsoft sitt favorittformat WMA med 192 kb/s. Rettighetene til bruken av låtene varierer mellom hver låt. Noen kan som sådan brukes tilnærmet ubegrenset.

Hvorfor da Microsoft ikke benytter seg av høykvalitet MP3 står igjen som et stort spørsmål. Det blir nemlig til slutt du som forbruker som står igjen som taper.

Avhengig av Windows Media Player
Filene må nemlig gjennom Windows Media Player før de kan spilles, noe som kan være svært så enerverende. Å overføre disse filene til iPod kan du bare glemme. Når det da ikke gis mulighet til å laste ned andre filformater blir MSN Music Store sin tjeneste lite nyttig.

Om du ikke er veldig glad i musikk på PC'en da.

Godt abonnementstilbud
MSN Music Store gir deg nemlig ubegrenset tilgang til musikk via deres nettside for 85 kroner i måneden. Det kan faktisk anses som et røverkjøp, men om du vil ha annen kvalitet for pengene, så er det bare å holde seg unna.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen