MSN-konti misbrukt

Ifølge nettstedet forbruker.no har to brødre på 10 og 12 år fått sine MSN-konti kidnappet. Kontoene ble senere brukt til sende falske meldinger til guttenes venner, blant annet om at 12-åringen var homofil. Saken er nå politianmeldt.

Guttene oppdaget dette i forrige når de ikke lenger kunne logge seg inn på egne MSN-konti. En angriper hadde logget seg inn på kontoene og endret passord. Angriperen fikk dermed full kontroll over kontoene.

Faren til guttene prøvde få stengt MSN-kontiene, men MSN Norge ville ikke dette. MSN Norge mener at det er en viktig prinsippsak å ikke slette kontier på oppfording fra eierne fordi en slik ordning kan bli misbrukt. De mener slike saker bør politianmeldes slik at rettvesenet eventuelt kan stenge konti.

Hvordan har angriperen så klart å kidnappe kontoene? En mulighet er at passordet ikke har vært godt nok tatt vare på. Den yngste gutten har faktisk innrømmer å ha gitt sitt passord til sin beste venn, mens den eldste gutten sverger for at han ikke har gitt ut passordet til noen. En annen mulighet er at det ene passordet eller begge er blitt hacket.

Kilde: forbruker.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen