MSN-bloggere sensureres

MSN Spaces ble lansert samtidig som beta-versjonen av MSN Messenger 7 ble offentliggjort. Tjenesten gjør det mulig for alle som har en MSN Passport-konto å opprette sin egen weblogg, der de kan skrive om nesten hva de vil.

Xeni Jardin, mannen bak bloggen BoingBoing.net har nemlig testet ut en god del mulige kombinasjoner for blogg-titler hos MSN. Og han fant mange ord og uttrykk som var forbudt.

Blant disse er uttrykk som corporate whore, men corporate prostitute passerer filteret uten problemer. Alle de syv skitne ordene som er forbudt på amerikansk TV, er det også umulig å bruke på nettsiden. Ordene shit, piss, fuck, cunt, cocksucker, motherfucker og tits burde derfor vært utelukket. Visse variasjoner av ordet tits går derimot igjennom filteret, da Microsoft har tenkt på det britiske uttrykket tits for tats, som grovt oversatt betyr like for like.

En del blog-titler gikk likevel overraskene nok igjennom; Smoking Crack: A How-To Guide for Teens, gikk rett igjennom filtrene. Ordet anal er også forbudt.

Det er ikke noe nytt at MSN sensurerer brukerne sine. Da MSN Messenger ble lansert i første versjon, var det ikke mulig å bruke ord fra FCCs forbudsliste som del av sitt kallenavn. Dette ble senere endret.

Jardin lurer på hva poenget med å ha en blogg er, dersom man ikke kan prate fritt der. Bloggere spekulerer også i om Microsoft rett og slett er et for stort selskap til å kunne la folk uttrykke seg fritt på deres nettsider, og om selskapet rett og slett har misforstått poenget bak blogging.

Kilde: BoingBoing.net

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen