Test

MSI X48 Platinum 

Til tross for at Intels X38-brikkesett kun har vært på markedet i et halvt år, er arvtageren til brikkesettet klart. X48 er kun en mindre oppgradering av X38, men overtar likefullt som Intels toppmodell i desktop-segmentet.

Det var opprinnelig ventet at Intels X48-brikkesett skulle lanseres mot slutten av 2007, men det skjedde ikke. Grunnen til utsettelsen er ikke kjent, men det er nærliggende å tro at lagerbeholdningen av X38-brikker hadde en liten rolle i det hele.

I forhold til X38-brikkesettet kommer X48 med offisiell støtte for 1600FSB og DDR3-minne klokket til 1600 MHz effektivt (XMP-moduler). Det har også blitt rettet en feil relatert til Intels Speedstep-teknologi (EIST) som var noe av grunnen til forsinkelsene rundt X38-brikkesettet i fjord høst.

Fokuset for X48 blir på spillere og entusiaster, og kommer i likhet med X38 med to PCIe 2.0 x16-porter og støtter seks SATA-enheter via ICH9-sørbrikken. Opptil 12 USB-enheter støttes og ytterligere seks PCIe-kanaler kan avsettes til f.eks. to PCIe x1 og en PCIe x4.

Brikkesettene er faktisk pinkompatible, så det kreves ingen endring fra hovedkort-produsentenes side å bytte fra et X38-brikkesettet til X48.

Det er derfor ikke uventet at enhver produsent med respekt for seg selv har minst et X48-baserte kort klart før den offisiell lansering.

Takk til MSI som sendte oss hovedkortet til test.

MSI X48 Platinum   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen