TEST: MSI X340
Test

MSI X340

Testresultater

Testresultater

Det første som slår deg med X340, som er det minste medlemmet i MSIs X-Slim Series, er hvor tynn den faktisk er. Bevares, det finnes enda slankere saker å få tak i (hvorav den mest berømte nok er MacBook Air), men X340 har med sitt nette vesen likevel en viss wow-faktor.Med lokket nede rager den nemlig kun 2,2 cm over bordflaten. For å få et bilde av størrelsen ellers kan du ta et A4-ark og legge til tre centimeter på kortsiden og centimeter på langsiden. Vekten er på noen gram over 1,3 kilo, og når det gjelder de andre spesifikasjonene har den:

13,3-tommers skjerm - 1366 x 768 piksler
Intel Celeron 723 - 1,2 GHz
320 GB harddisk - 5400 RPM
2 GB RAM - 800 MHz
Intel GMA 4500MHD
Gigabit LAN, 802.11a/b/g/n WLAN, Bluetooth

Verd å merke seg er at denne bærbare ikke har optisk drev, og en annen interessant sak er prosessoren - den er av typen ULV (Ultra Low Voltage), noe som betyr at den har et lavt strømforbruk. ULV-prosessorer har inntil nylig hatt en litt stiv pris, og derfor hovedsaklig vært å finne i dyre ultraportable.

MSI X340 med konfigurasjon som over og med Windows Vista Home Premium har en pris på noen hundrelapper under 7000 kroner. Den finnes dessuten i en versjon med litt kjappere ULV-prosessor og større harddisk, som koster litt over åtte tusen.

Av tilkoblingsmuligheter finner vi:


Video ut i form av VGA og HDMI i tillegg til LAN og minnekortleser på venstre side.


På høyre side: 2 x USB, lyd inn/ut og strøminntak.

Bredrøvelig tastatur
MSI X340 har myke linjer, og ikke overraskende er lokket i sort og blank metallic plast, som gjør den passe vanskelig å ta bilde av. Den innfelte MSI-logoen lyder når skjermen er på.

Bredskjermen er i det stadig mer vanlige 16:9-formatet, og har en oppløsning på 1366 x 768 piksler, som vi mener passer fint til en 13,3-tommer. Som på de fleste forbrukermodeller har også skjermen det blanke belegget som gir klarere farger og bedre kontrast. LED-teknologi gjør også at skjermen er lyssterk nok, så alt i alt har vi lite å utsette her. Som på de fleste nye bærbare finner vi også webkamera og mikrofon integrert i skjermen.

Chassiset er stivt og virker solid, uten åpenbare svake punkter. Men det tynne lokket tåler ikke all verden av press, så du bør nok være litt forsiktig med å legge PC-en i klem.

Den innfelte pekeplaten er er relativt god og stor, men mangelen på skrollefelt trekker ned. Museknappen under gir oss heller ingen følelse av kvalitet, men den får jobben gjort. X340 har også en av/på-knapp oppe til høyre for tastaturet, men er ellers fri for snarveier, brytere og dikkedarer.Så langt er det altså godt, men det er EN ting med X340 som på en måte kan beskrives som et hår i maten. Av "bestemors-parykk-i-suppa"-dimensjoner.

Av en eller annen grunn har nemlig MSI satt inn et tastatur som må være ett av de dårligste denne testjournalisten har vært borti - og det begynner å bli en del. Svikt i tastaturet på bærbare, altså at det "bøyer seg" litt nedover når du skriver på det, er for så vidt ikke noe nytt fenomen. Men dette forsøker visst å sette ny dybederekord, og i tillegg virker de enkelte tastene litt løse slik at tastaturet støyer uansett hvor mykt du prøver å skrive. Nei, her ødelegger dessverre det dårlige tastaturet for et ellers godt totalinntrykk.

MSI ble testet i en duell med Acer Aspire 3810T.

>>> Resten av testen finner du på denne siden

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen