TEST: MSI Wind
Test

MSI Wind

Konklusjon

MSI Wind Notebook er en flott maskin i det segmentet den henvender seg mot, hvor det ikke snakk om bøttevis med ytelse eller tilkoblingsmuligheter.

Selve formatet fungerer veldig bra. Skjermen holder en grei størrelse, tastaturet har nesten normal størrelse og vekten på maskinen er fortsatt under 1,3 kg (Eee 901 veier 100 gram mindre), selv med det store batteriet som veier nærmere 400 gram alene. Harddisken på 80 GB er nok til å lagre en god del, men det blir fort fullt om man prøver å lagre filmer. Likevel en god del høyere lagringskapasitet enn det man får med Eee og Acer Aspire One som begrenser seg mellom 8 og 20 GB.

Lagringen er en av de største forskjellene sammenlignet med konkurrentene. Wind har en harddisk som er en bevegelig enhet som lager noe støy, mens de fleste konkurrentene benytter seg av minnebasert lagring. Den minnebaserte lagringen fører til raskere oppstartstider, søketider og mindre støy. Hva man foretrekker er opp til den enkelte, nå har man i hvert fall alternativer.

Ytelsen holder til enklere oppgaver, også lett bilderedigering. Med andre ord så holder det fint for det maskinen er lagd til, nemlig som en hendig liten maskin som man bruker til å surfe på nett, og gjøre enklere oppgaver med.

Prisen ser i øyeblikket ut å havne rundt 3500 kr inkludert lisens på Windows XP Home. Der flere av de andre har en eller annen form for Linux som har et eget grensesnitt og gjerne en del tilnærminger mot Windows med tanke på vinduer og knapper, har MSI holdt seg til Windows med alt det innebærer. Wind vil komme i hvitt, sort eller rosa-utgaver når modellene kommer til butikkene. Foreløpig ser det ut som at de blir tilgjengelig mot slutten av juli.

Vi ble svært glade i Wind den tiden vi hadde maskinen på test, vi mener det er en god maskin som vil få en rekke fornøyde brukere i tiden fremover.

MSI Wind
MSI Wind


Et meget funksjonelt format
Svært god skjerm
Bra pris i forhold til funksjonalitet


Noe enkel konstruksjon

MSI U100 Wind 80 GB

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen