MSI snikinnfører ATI-kort

NVIDIA har kanskje følt seg litt frendeløs i det siste, etter at de fleste grafikkortselskapene i vinter bestemte seg for å gi opp å støtte seg til bare én GPU-leverandør. Men NVIDIA kunne da alltids stole på gode, gamle MSI - kanskje verdens største grafikkortprodusent, med eksklusiv avtale med NVIDIA. Den gang da.

Siden den gang har ryktene pekt i alle retninger, og så sent som i forrige uke kunne Hardware.no vise bilder av ATI-baserte MSI-kort. Nå har har tyske Alternate Computing tatt bladet fra munnen og begynt å tilby ATI-kort med MSI-merkenavnet i nettbutikken sin, med levering like over påske. Men kortene som tilbys er nok ikke ment å vippe NVIDIA av MSI-pinnen.

Hvis Alternate Computing sin prisliste er noe å gå etter, vil nemlig MSI bare tilby lettversjoner av ATI-kort, mens NVIDIA-baserte MSI-kort ikke får noen konkurranse fra ATI-brikkene.

Kortene som tilbys er nemlig stort sett "SE"-kort; Radeon 9200SE (til 54 Euro), Radeon 9600SE (til 84 Euro) og som et plaster på såret tilbys ett stykk Radeon 9800 "ProPlus" - som er litt overdrevet måte å si "Pro" på.

Radeon XT-serien glimrer med sitt fravær, og det beste vi kan utlede av dette er at det er en bevisst strategi fra MSI sin side for ikke å tråkke alt for hardt på NVIDIA sine tær. Skal du ha et toppkort fra MSI vil det fortsatt være vanskelig å komme utenom NVIDIA.

Også RV380-kortet er et mellomklassekort - og lite tyder dermed på et R420-kort fra MSI fremover, men det vil tiden vise.

(Kilder: The Inquirer, TechChannel.de, Alternate Computing)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen