MSI med ATI RV380?


(Bilde: GZEasy)

Ryktene om MSIs eventuelle samarbeid med ATI har gått langt og bredt. MSI er ikke bare en av NVIDIAs hovedpartnere - men også en av verdens største OEM-produsenter av grafikkort. Selskapet har laget mangt et ATI-kort allerede, blant annet for tyske Medion, men så langt kun for OEM-markedet.

Få hadde ventet å se beviset på dette samarbeidet med ATI bære frukter i "retail-"markedet så tidlig: Et fullt ut funksjonelt ATI RV380-kort med PCI Express, som attpåtil er utstyrt med MSIs karakteristiske vifte og rødfarge, og til og med MSIs modellnummer. Slike kort kan vanskelig være laget for OEM-markedet, ettersom slik "branding" ikke har noen effekt med mindre kortet er tilgjengelig på egenhånd.

RV380 er basert på R350-brikken til ATI, og ventes å bli den neste mellomklassebrikken etter Radeon 9600XT med PCI Express x16, og vil således være et naturlig valg for MSIs første ATI-baserte kort.

MSI-kortet har PCI Express x16, 128 MB minne, VGA, DVI og TV-ut kontakter. Andre spesifikasjoner er ukjente.

At kortet faktisk er fiks ferdig, kan tyde på at MSI har mange flere av dem på et lager et eller annet sted, og vil kunne innebære at de vil kunne slippe dem ut i butikkhyllene så snart ATI annonserer brikkene selv like etter påske.

Verken ATI eller MSI har bekreftet eller avkreftet at det finnes et "retail"-samarbeid mellom partene.

(Kilder: X-Bit Labs, GZEasy)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen