msitelefontopp

MSI lanserer mobiltelefon

Soleus

Soleus er en Windows CE-basert mobilplattform utviklet av Intrinsyc. Plattformen er billig å lisensiere, og er i tillegg lettdrevet. Dette gjør den egnet for bruk i billige mobiltelefoner uten kraftig maskinvare.
Det er to år siden Soleus ble lansert, men frem til nå har ikke plattformen blitt brukt i noen telefoner.
MSI 5608 er den første telefonen med Soleus under skallet, men det ventes flere modeller i løpet av året.
(Kilde: Intrinsyc)

To år etter at smarttelefon-plattformen Soleus ble lansert, har den endelig kommet på plass under panseret på en mobiltelefon. Soleus er basert på den samme kjernen som operativsystemet i Neonode N2, altså Windows CE.

Soleus' inntreden på massemarkedet skjer sammen med en annen debut: Operativsystemet er nemlig på plass i den første mobiltelefonen fra MSI (Micro-Star International), som her til lands er mest kjent for å lage komponenter til vanlige datamaskiner.

Telefonen heter MSI 5608, og har fått et berøringsfølsomt grensesnitt. På samme måte som med for eksempel Neonode N2 og Iphone navigerer du ved å dra fingre over skjermen. Hovedmenyen består av et rullehjul med ikoner. Dette kan spinnes rundt med fingrene til menyvalget du er ute etter dukker opp.

Noe komplett spesifikasjonsark har vi ikke greid å oppdrive, men ifølge Gearlog.com har 5608 en berøringsfølsom 2,8 tommers skjerm med 240 x 432 punkters oppløsning og et kamera som tar bilder med to megapikslers oppløsning.

Trådløs-kjempe

På trådløsfronten stiller 5608 veldig sterkt. Du finner for eksempel støtte for TV-standardene T-DMB og DVB-H, i tillegg til både GPS, Wi-Fi, Edge, HSDPA og firebånds GSM-støtte. Det mest oppsiktsvekkende er imidlertid at det ser ut til at også skal ha WiMAX når den lanseres i USA og Europa.

MSI-telefonen skal lanseres i Asia allerede i mars, og ventes i vestligere deler av verden i løpet av året. Om den kommer til Norge, og hva prisen blir, er foreløpig uvisst.

(Kilder: Intrisyc, Gearlog, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen