MSI lanserer FX 5900 XT

Dermed blir det en lett match for MSI FX5900 XT-VTD128 i ytelsestestene selskapet bruker. En lettversjon av NVIDIAs toppkort slår altså en toppversjon av ATIs mellomklassekort - som ikke burde overraske noen. Etter vår mening er en sammenligning med Radeon 9800 Pro mer relevant, som prises bare et par hundrelapper høyere og tilbyr noe bedre ytelse enn GeForce FX 5900 XT.

Det interessante med kortet er kanskje at MSI har tatt et blad fra Intel og AMD sin bok, og droppet alle referanser til kortets faktiske klokkehastighet fra både pressemeldingen og spesifikasjonssidene sine. Kommer også MSI til å holde seg til modellnummer i fremtiden?

Vi går ut i fra at kortet derfor følger spesifikasjonene på GeForce FX 5900 XT og holde klokkehastigheter på henholdsvis 390 og 350 MHz DDR (effektivt 700 MHz) for kjerne og minne.

MSIs GeForce FX 5900 XT-kort har derimot andre ting gående for seg enn at den slår mellomkortet til ATI - som for eksempel det som har gjort kortet til en suksess i utgangspunktet: Nesten lik ytelse som storebror FX 5900, men til en rimeligere penge.

MSI har også utstyrt kortet et par av sine egne triks, som for eksempel VIVO (Video Inn/Video (O)ut), og de skryter av en støysvak kjøleløsning (28 dB eller mindre).

Kortet har i tillegg til VIVO kontakter for DVI, VGA og S-Video (som vil si at det støtter to skjermer), og kommer med alle tenkelige kabler som hører til slikt. På programvaresiden kommer kortet med MSIs hjemmelagde DOT-programvare, som sørger for dynamisk overklokking, og rundt 10 spill - inkludert Ghost Recon og Duke Nukem Manhattan.

Les mer om kortet på MSIs spesifikasjonssider.

Kortet ser ut til å ha landet i Norge allerde; dagens laveste pris ligger på rundt 1800 kroner - etter at staten har tatt sitt.

(Kilde: MSI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen