MSI lager "klips" til LGA775

De fleste hovedkortprodusentene er redde for at Intels LGA775-sokkel innebærer at de vil få alle returene som tidligere gikk til Intel, fordi pinnene på prosesorene deres ble bøyd under installasjon eller transport. Én ting er i hvert fall klart - og det er at Intels nye prosessorer ikke blir sendt tilbake med den samme begrunnelsen som før: LGA775-prosessorer har ingen pinner å bøye, eller noe som helst på utsiden som kan ødelegges av brukeren. Fra nå av kommer alt som kan gå galt med prosessorinstallasjonen til å sitte på hovedkortet.

MSI sin løsning kan derimot være like genial som den er enkel. MSI CPU Clip er rett og slett en sokkel til sokkelen, som brukes til å sikre at prosessoren passer perfekt i sokkelen sin før man presser den ned på pinnene. LGA775-prosessoren monteres "på ryggen" i CPU clip før den snus på hodet og monteres samlet på sokkelen gjennom et nedovertrykk på selve CPU-en. Dermed hindrer MSIs nye verktøy at prosessoren kommer sideveis ned og bøyer pinnene - som også kan ødelegge hovedkortet.

Les mer om MSIs CPU-clip her.

Det er uklart om CPU-clip'en til MSI vil komme bundlet med alle selskapets LGA775-hovedkort, eller om den skal selges separat; som i så fall vil si at alle får glede av den - uansett hovedkort. Sokkelen er tross alt designet av Intel, og ikke av hovedkortprodusentene.

(Kilder: Tweakpc.de, MSI)

Kommentarer (12)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen