TEST: MSI GT683R

Test MSI GT683R

En knallgod bærbar for gamere

Spillbeistet MSI GT683R leverer varene

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Programvare og ytelse

Med den kraftige maskinvaren vi finner under panseret til MSI GT683R er kjøring av Windows 7 lett som en lek. Hele 8 GB RAM i kombinasjon med en firekjernes prosessor gjør multitasking med krevende programmer og spill til barnemat. Det følger med en bråte av mer eller mindre nyttige dill-dall-programmer og prøveversjoner med denne maskinen, og du gjør klokt i å bare slette alt dette. Da går både oppstart og generell bruk raskere.

Skulle du trosse all fornuft, eller bare finne deg i et utforskende humør og ønsker å kjøre en Linux-distribusjon på denne maskinen, kan vi melde om at Ubuntu 11.04 fungerer utmerket. Vi fikk til trådløst nett, og de fleste andre funksjoner vi forventer at maskinen skal takle i Windows.

Spillytelse

Som vi ser av grafene kan ikke MSI GT683R sitt Geforce GTX 560M med rettferdighet sammenliknes med de langt svakere GT 540M og GT 525M som vi finner i de andre maskinene vi har testet. Vi kan trygt kjøre nye spill i skjermens fulle oppløsning og bruke høye kvalitetsinnstillinger uten at det lugger i bildeflyten. Mest sannsynlig vil også spill som blir gitt ut de neste årene også gå greit, om ikke alltid med de feteste innstillingene.

For en sammenlikning av hva vi kan forvente av ulike skjermkort i bærbare PC-er når det gjelder ytelse, kan vi se på statistikk som er samlet hos www.notebookcheck.net. Her kan vi for eksempel bruke søkeordene "Intel", "ATI" eller "Nvidia" for å se hvordan de respektive produsentene sine skjermkort scorer i ymse spill og programmer.

Systemytelse

Den firekjernede prosessoren vi finner i GT683R gjør regelrett hakkemat av konkurrentene i resten av ytelsestestene våre, og det skulle jo egentlig også bare mangle. Med dyr og kraftig maskinvare går jobber som videokoding, komprimering av filer, oppstart av programmer og det meste annet vi bruker en datamaskin til, kjapt og effektivt.

MSI GT683 i5-2410M 500GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen