MSI gir Eclipse en overhaling

Annonsør­innhold
Les hele saken »
MSI Eclipse Plus
MSI Eclipse Plus

MSI Lanserer nå et nytt flaggskip i sin X58-serie – MSI Eclipse Plus. Dette er en oppgradert versjon av det eksisterende MSI Eclipse med en rekke nye funksjoner.

Naturligvis er dette kortet også basert på Intels Core i7-prosessorer, minne i tre kanaler samt mulighet for både SLI og Crossfire.
Ellers har MSI overhalt sin Drmos og APS-teknologi. Dermed lover de oss ett hyggeligere effektforbruk, og bedre strøm- og viftestyring. Også i likhet med Eclipse er kortet utstyrt med et Creative X-Fi-lydkort som kobles til over en PCI Express x1-tilkobling.

Videre har dette kortet et noe unikt oppsett av PCI Express-spor. Her skilter det med x16 på tre av fire kanaler ved hjelp av en NF200-brikke, på fire x16-lengde PCI Express-spor på hardwaresiden, som opererer ved x16/x16/x16/x4-hastigheter. Denne konfigurasjonen er veldig lik EVGAs løsning på deres "Classified" som bruker samme konfigurasjon.

Kortets I/O-løsning
Kortets I/O-løsning

MSI Greenpower Genie & D-LED 2

Med i esken følger også MSIs Greenpower Genie med. Dette er en enhet som plasseres mellom strømforsyningens 24-pinskabel og hovedkortets 24-pinstilkobling, som man via kortets SM Bus (System Management Bus) kan man lese av 12,5 og 3,3 V i sanntid. Disse avlesningene dukker da opp i hovedkortets BIOS, Green Power Center og på kortets D-LED 2-display – dette er så langt vi vet det eneste systemet som kan vise strømverdier og effektivitet i sanntid.

D-LED 2 er ikke noe nytt. Dette så vi også på det originale Eclipse, og displayet er fortsatt i likhet med Asus' LCD-poster utviklet for å vise feilmeldinger ved oppstart og eventuelle systemmeldinger når systemet er i bruk. I tillegg følger det med en fleksibel temperatursensor som kan settes hvor man måtte ønske.

Oppfinnsomme BIOS-løsninger

MSI har også implementert små forandringer i BIOS-designet, som spesielt skal være til hjelp for overklokkerne av nyere rang. Bl.a. viser BIOS-en nå prosessorens spesifikke spesifikasjoner.

I tillegg har de lagt til en fiffig funksjon ved navnet M-Flash, som faktisk lar deg starte kortet via en BIOS på minnepenn om den innebygde skulle feile etter for mye herjing og leking – en herlig funksjon undertegnede ønsker å se mer til. Ved hjelp av denne funksjonen kan brukerne teste nye BIOS-konfigurasjoner uten å faktisk lagre innstillinger / flashe til usikre BIOS-er.

Klikk på bildene for full størrelse

Norsk pris og tilgjengelighet er så langt nokså ukjent. Imidlertid er kortet listet for 359 euro i tyske nettbutikker, og 402 dollar i USA.

(Kilde: MSI)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen