Test

MSI CX620

Denne uka har vi kjørt stort trykk på testing av altmuligmodeller til 6000 kroner, og MSI sitt bidrag har modellbetegnelsen CX620. Denne blanke saken er godt utstyrt, og har som de fleste andre bærbare i denne prisklassen muskler nok til å både kjøre tunge applikasjoner og spill.Tekniske data for MSI CX620:
15,6 tommers skjerm - 1366 x 768 piksler
Intel Core i5-430M - 2,27 GHz
500 GB harddisk - 5400 RPM
4 GB minne
ATI Mobility Radeon HD 5470 (svitsjbar) - 1 GB RAM
Webkamera og mikrofon
Gigabit LAN, 802.11b/g/n WLAN, Bluetooth
HDMI og VGA ut
Vekt: 2,5 kg
OS: Windows 7 Home Premium
Pris: ca 6000 kroner


MSI har gått for nok av blanklakkerte overflater med sin CX620, men den er likevel ikke av de aller verste med tanke på fingermerker. Stilen går i sort og sølv, der lokket er sort med lyse striper og håndleddstøtten er i sølv med mørke striper.

Tastaturet har kvadratiske taster og er i "island style", der hver enkelt tast har sin egen åpning i platen under. Det er også gjort plass til en numerisk del. Her er vi for så vidt fornøyde med layouten, men det at Enter-tasten kun går over en rad er litt uvant. Tastaturet er ellers ikke ubehagelig å skrive på, men har en svikt som gjør at det høres litt slarkete ut - spesielt om du skriver litt hardt.

i tillegg til av/på har vi to knapper plassert over tastaturet på høyre side. Disse lar  deg enkelt velge grafikkløsning - CX620 er nemlig utstyrt med såkalt svitsjbar grafikk, der du kan bytte grafikkløsning ettersom du ønsker å prioritere grafikkytelse eller batterilevetid.
 
Pekeplaten er nedfelt og i samme stil som håndleddstøtten, men har en litt mer ru overflate. Den er følsom nok og har skrollefunksjon, men mangler multitouch - det er altså ikke mulig å for eksempel zoome og vri ved å bruke flere fingre på platen.Den generelle kvalitetsfølelsen for selve chassiset er god nok, men vi skulle gjerne sett litt mer stivhet i lokket, som lett gir etter for press midt på. Selve skjermen i 16:9-format (1366 x 768 piksler) imponerer heller ikke. Det skal sies at vi sjelden blir det med skjermer for bærbare i denne prisklassen, men også direkte sammenlignet med PC-er i samme klasse virker CX620 hakket blassere i farger og kontrast.


På venstre side finner vi nettverksport, lyd inn/ut, minnekortleser og plass for ExpressCard/34.


Høyre side har en USB-port og DVD-brenneren.


MSI har plassert noen kontakter bak også - det kan være smart for å unngå rot på skrivebordet. Strøminntak, VGA og HDMI ut, en USB og en USB/eSATA komboport.

Ytelse og støy

Som du kanskje har fått med deg testet vi CX620 i forbindelse med en stortest av seks bærbare til 6000 kroner, og vi ser at dette er en prisklasse der du kan få ganske mye PC for pengene. Og sånn sett er ikke denne modellen noe annerledes - i tillegg til 4 GB minne har den en Intel Core i5-prosessor på 2,27 GHz og grafikkløsningen Radeon HD 5470 fra ATI.

PCMark05, høyere poengsum er bedre:


Våre syntetiske ytelsestester viser tydelig at CX620 (grønn farge) har en god prosessor - kun Acer Aspire 5741G gjør det bedre på det punktet.

Half-Life 2 Lost Coast, høyere FPS er bedre:


MSI-en er heller ingen sinke i spill. Her er det målt gjennomsnittlig FPS (Frames Per Sekund) for spillet Half-Life 2 Lost Coast (med høye detaljer og 4 x AA og 8 x AF).

Batterilevetid i timer og minutter, høyere er bedre:


MSI CX620 har som nevnt svisjbar grafikk, noe som gjør at du kan slå av den sterkeste og mest strømsultne grafikkløsningen når du ikke har behov for den. I våre to batteritester - der vi måler hvor lenge PC-en holder på batteridrift når den er påslått men uvirksom (idle), og hvor lenge den holder under konstant videoavspilling - har vi gjort nettopp dette. Her ser vi at CX620 ligger helt i topp i dette selskapet.

Et punkt der MSI ikke gjør det like skarpt er med hensyn til viftestøy. Den går konstant når maskinen er uvirksom, men egentlig er det ikke dette som plager oss. Problemet ligger i styrken på viftelyden når maskinen jobber hardt. Her klarte den fint å overdøve de andre kandidatene i vår stortest.

I tillegg til at det sparer batteriet vil forresten det å bytte til den svakeste grafikkløsningen også holde viftestøyen nede.

Oppsummering og konklusjon

Med CX620 har MSI gjort mye riktig. Med en kjapp prosessor og en grafikkløsning som fint drar det meste av 3D-spill er det ikke ytelsen det står på. Svitsjbar grafikk sparer litt strøm (og vi liker at du enkelt kan bytte med fysiske knapper), og maskinen er velutstyrt med Bluetooth, eSATA og ExpressCard-plass. At noen av kontaktene er plassert bak kan vi også like, men det er smak og behag.Men på andre områder er vi ikke like imponerte. CX620 henger et lite hakk bak konkurrentene når det gjelder pekeplate, tastatur og skjerm, og oppleves som litt mer støyende ved belastning. Vi mangler enkelt og greit den lille ekstra følelsen av kvalitet.

Er du ute etter en bærbar i denne prisklassen med god prosessorytelse, men ikke har behovet for så god batterilevetid, vil du derfor kanskje ta en kikk på Acer Aspire 5741G i stedet.

 

 
MSI CX620
Meget god prosessorytelse. Velutstyrt.
 
Støyer en del ved hard jobbing. Mangler litt på kvaliteten.
 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen