MSI annonserer X58-kort

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

"Eclipse" blir MSIs nye entusiast-hovedkort og er basert på det kommende X58-brikkesettet fra Intel. Kortet retter seg mot "Nehalem"-prosessoren fra Intel, som nylig fikk det offisielle navnet Core i7.

Det betyr at kortet er utstyrt sokkel B, også kjent som LGA1366. Videre har kortet Intels nye QPI-buss, som erstatter dagens FSB. Takket være QPI-bussen øker båndbredden til 25,6 GB/s, som er det dobbelte av hva en FSB1600-buss er i stand til å håndere.

Hovedkortet får en tre-kanals minnebuss, med støtte for opptill 24 GB (6 sokler) DDR3-1333-minne. Maksimal minnebåndbredde blir dermed hele 32 GB/s.

Tre PCI Express x16-slotter er på plass, som inkluderer støtte for Crossfire og muligens også SLI.

Ifølge MSI skal kortet også være utstyrt med 2. generasjon "DRMos", som bidrar til å senke energiforbruket til systemet. Denne teknologien finnes også på selskapets P45-baserte kort.

Lansering blir en gang i løpet av 4. kvartal i år. Prisen er foreløpig ukjent, men vi antar et prisnivå rundt de dyreste av dagens X48-baserte kort, dvs. ca 2000 kroner inkl. mva. Legg gjerne inn en prisvarsling, dersom du er interessert i å vite når kortet kommer i salg.

Se bildene

Du finner bilder av kortet på Syndrome-OC.

(Kilde: VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen