Test

MSI 945P Platinum

box
Klikk for større bilde

En ting skal MSI ha, de navngir hovedkort uten å ty til altfor mange kryptiske forkortelser eller "buzzwords". Navnet MSI 945P Platinum levner liten tvil om hvilet brikkesett som benyttes.

De fleste av MSIs hovedkort kan leveres enten i Platinum eller "vanlig" utgave, det førstnevnte gjerne har litt ekstra funksjonalitet eller godsaker i esken.

Intels 945P Express-brikkesett retter seg mot midten av forbrukermarkedet. Det etterfølger 915P-brikkesettet, og bringer hovesakelig med seg to oppgraderinger: Den første er offisiell støtte for 1066 MHz effektiv FSB. Den andre er støtte for prosessorer med doble kjerner, representert ved Pentium D- og Pentium EE-serien.

En annen forbedring er at minnet vil operere i dobbelkanal-modus selv om minnemodulene ikke er helt symmetrisk konfigurert. Dette vil medføre høyere ytelse dersom man for eksempel blander moduler på 1 GB og 512 MB.


diagram
Kilde: Intel

945P benytter samme sørside som topputgaven 955X, nemlig ICH7R. Det betyr at funksjonalitet som Matrix RAID, RAID 1+0 og RAID 5 er på plass. I Tillegg er det støtte for hele 6 stk PCIe x1 og 6 stk PCI, i tilegg til 1 stk PCIe x16, selv om alt dette neppe blir å finne på ett enkelt hovedkort.

Takk til MSI for lån av hovedkortet til test.

MSI 945P Neo

MSI 945P Platinum

MSI 945P Neo   Les mer »

MSI 945P Platinum   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen