MSI viser frem mutert toppmodell

MSI viser frem mutert toppmodell

Ingeniørene i Taiwan putter på en ekstra strømstyringskrets bak på kortet.

Hardware/Hannover: Det var lite Kepler å spore hos MSI, men litt annet hadde de da stående. Dette var stort sett utelukkende AMD-baserte skjermkort, da i Radeon HD 7000-serien. Eric van Beurden, Marketing Director MSI, viste oss rundt blant godsakene som kommer i tiden fremover.

Radeon HD 7970 Lightning
Radeon HD 7970 Lightning
GPU Reactor på kortet
GPU Reactor på kortet
Frittstående GPU Reactor
Frittstående GPU Reactor

– Selv om grafikkprosessorene allerede er lansert så kommer disse spesiallagede kortene noe senere på markedet. Det tar tid å designe egne kretskort. Vi har satset en del penger på dette nå, så i tiden fremover skal vi kunne utvikle nye kretskort mye raskere, det betyr at vi får slike spesiallagede kort på markedet raskere enn før, gjerne ned mot en til to måneder.

Radeon HD 7770 med viftene ved siden av hverandre
Radeon HD 7770 med viftene ved siden av hverandre, viften med blå kant kan løsnes og settes et annet sted.

For Lightning-serien prøver MSI seg på noe nytt denne gangen, med en ekstra strømstyringskrets på baksiden av grafikkprosessoren. Denne vil kunne gi bedre kontroll på spenningen til grafikkprosessoren, som dermed kan overklokkes høyere.

– For Lightning-kortene ser vi bort fra kostnadene i selve utviklingsprosessen. Dette er for entusiastene som bare skal ha det beste, selv om det koster en del mer.

For R7979 Lightning blir det flere forandringer enn PWM-modulen, MSI har byttet farge på stripene og disse er nå knallgule. Litt underlig at man går bort fra den tradisjonelle MSI-fargen som er blå, men van Beurden fortalte at dette bare var noe de testet ut.

Videre har MSI økt viftestørrelsen fra åtte til ti centimeter. Dette har ikke noen stor effekt rent størrelsesmessig, da Lightning-kort gjerne er en del større enn referansemodellene. Uansett er det nok greit å sjekke om du har plass i kabinettet før du handler.

En annen kreativ variant finner vi i form av... Her er viftene som sitter på kjøleren av den flyttbare sorten. De to viftene kan for det første stå ved siden av hverandre som vanlig. I tillegg kan du nappe ut den ene viften og skyve den andre inn slik at den blir stående rett over grafikkprosessoren. Viften du fjernet kan du enten putte i skuffen eller legge oppå den første. Dermed får du enten et mer kompakt skjermkort eller kraftigere kjøling rett på grafikkprosessoren.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen