MSI slipper miniskjermkort
(Bilde: MSI)

MSI slipper miniskjermkort

Skal være midt i blinken for deg med mini-ITX-utstyr.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

MSI slipper nå skjermkortet R9 270X GAMING 2G ITX, og bak dette noe underlige navnet skjuler det seg et lite og søtt skjermkort. Kortet baserer seg på AMD Radeon R9 270X, og plasserer seg med det relativt midt i mellomklassen.

Skjermkortet er myntet på dem som skal bygge, eller har bygget seg, en maskin basert på mini-ITX-formatet. Kortet i seg selv måler bare 17 centimeter i lengden, altså akkurat like langt som hovedkort basert på den samme standarden.

Med dette formatet vil skjermkortet passe i en rekke små kabinetter, som det populære Node 304 fra Fractal Design og mikrokabinettet Lian Li PC-TU100.

Midt i blinken for hvermannsen

Radeon R9 270X betyr et kort med 1280 streamprosessorer under kjøleren, og kjernen har en klokkefrekvens på 1030 MHz. Boost-frekvensen er på sin side på 1070 MHz. Videre har kortet to gigabyte med GDDR5-minne, kjørende på effektivt 5600 MHz.

Erfaringsmessig er dette godt nok for de fleste spill, selv de helt nyeste. Du kan ikke regne med å kjøre med alle innstillinger på topp, men du får i alle fall kjørt spillene med en god bildeflyt.

For å kjøle ned den lille rakkeren har MSI benyttet en noe spesiell kjølevifte, nemlig en mellomting mellom radial- og en aksial-vifte. Ifølge MSI utnytter denne de beste egenskapene fra begge typer vifter, og kan dermed redusere temperaturen på skjermkortet med 30 prosent.

Ukjent pris

Prisen er enn så lenge usikker, men andre skjermkort med den samme grafikkprosessoren starter på rundt 1400 kroner. Vi regner dermed med at denne varianten fra MSI vil koste litt mer enn dette, men neppe så mange hundrelappene ekstra.

Sett gjerne opp et gratis prisvarsel, så får du en e-post så snart den norske prisen er klar.

Er du på jakt etter nytt skjermkort?
Sjekk ut våre nyeste anbefalinger »

(Kilde: MSI)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen