MSI GS70. (Bilde: MSI)

MSI slipper fjærlett og syltynn spill-bærbar

GS70 skal by på mye krutt i lav profil.

Under Computex-messen i Taiwan tidligere i sommer fikk vi en sniktitt på en ny kraftplugg av en spill-laptop fra MSI, og nå kan selskapet melde at PC-en er klar for lansering.

PC-en det er snakk om er altså 17-tommeren GS70, en modell som etter MSIs mening inngår få kompromisser for spillere som har en hang til ytelseskrevende titler.

Solid innmat

Dette begrunner de med at maskinen blant annet utstyres med en Haswell-prosessor av typen Intel Core i7-4700HQ med turbofrekvens på 3,4 GHz, skjermkortet GeForce GTX 765M med 2 GB videominne og 16 GB DDR3L-minne. Skjermoppløsningen er på «vanlige» 1920 x 1080 piksler.

Når det gjelder lagringsløsninger kan man velge mellom to utgaver av maskinen. Den dyreste leveres med to SSD-er på 128 GB hver pluss en harddisk på 1 TB, mens den rimeligere varianten kommer med én SSD på 128 GB og en harddisk på 750 GB.

Av tilkoblingsmuligheter finner man ellers én HDMI 1.4-inngang og to mini-DisplayPort-innganger som lar deg kjøre tre skjermer samtidig. MSI har også puttet inn fire USB 3.0-innganger.

Verdens tynneste og letteste?

Til tross for både størrelsen på 17 tommer og den kraftige innmaten er GS70 dessuten en usedvanlig tynn og lett liten sak. Maskinen måler beskjedne 21,6 milimeter i høyden og veier svært fornuftige 2,59 kilogram.

På bakgrunn av dette kaller MSI PC-en for verdens letteste og tynneste bærbare spill-PC. Den sannsynligvis nærmeste konkurrenten, Razer Blade Pro, er til sammenligning 22,3 milimeter tykk og veier 3 kilogram.

For øvrig har MSI også bygget sin nye GS70 med to vifter, hvorav den ene fører varme bort fra toppen av PC-en mens den andre blåser varmen oppover i en 45-graders vinkel, noe som visstnok både skal hjelpe på klamme hender under spillingen og varme komponenter.

De veiledende amerikanske prisene vil ligge på 1800 dollar for utgaven med én SSD, og 2000 dollar for den med to SSD-er. Norsk pris ligger foreløpig på rundt 15 000 kroner for den sistnevnte varianten.

Dell slipper også en kraftig og tynn laptop:
Precision M3800 har i tillegg ekstra høy oppløsning »

(Kilde: MSI, via Engadget)

(Bilde: MSI)
(Bilde: MSI)
(Bilde: MSI)
(Bilde: MSI)
(Bilde: MSI)
(Bilde: MSI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen