MSI-lansering: SLI for Pentium 4


MSI P4N Diamond

P4N Diamond er basert på brikkesettet som tidligere var kjent som nForce5. Heldigvis ble ikke navnet nForce5 - som indikerer en ny nForce-generasjon, men heller "nForce4 SLI Intel Edition". Dette er altså en variant av nForce4 SLI-brikkesettet, tilrettelagt for Intel LGA775-prosessorer.

På årets CeBIT-messe så vi flere hovedkort av denne typen, blant annet fra MSI. Nå har MSI offisielt lansert sitt nForce4 SLI Intel Edition-kort ved navn P4N Diamond.

SATA2-støtte
Kortet kommer med LGA775-sokkel for Pentium 4-prosessorer og har støtte for SATA2-disker i RAID-oppsett. På minnefronten finner vi støtte for DDR2-667 og FSB opptil 1066 "MHz" støttes. En 7.1-kanals lydkontroller fra Creative (Live! 24-bit) skal sørge for lydproduksjonen.

Doble gigabit LAN-kontrollere er på plass. En av disse er tilkoplet via PCIe-bussen, som tilbyr 2,5 Gb/s - eller ca 300 MB/s - båndbredde. Den andre LAN-kontrolleren er NVIDIAs egen kontroller med innebygget brannmur.

ActiveMOS2
MSI ActiveMOS2Kortet kommer ellers med MSIs ActiveMOS2, som er en kjøleløsning for strømregulatorene på kortet. Løsningen består av en vifte og kjøleribber som tar i bruk heatpipe-teknologi. Ifølge MSI skal løsningen gi bedre rom for overklokking.

Kortet ser ut til å prises fra 2000 kroner her til lands. Tilgjengeligheten for kortet er foreløpig ukjent.

(kilde: MSI)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen