MS Wireless Laser Desktop 6000 v2.0

Tastaturer er og blir en personlig greie. Derfor har vi også denne gangen brukt litt tid på å bruke tastaturet i det daglige. Wireless Laser Desktop 6000 v2.0 er altså en oppdatert versjon av et tastatursett vi testet på samme tid i 2005. Testen denne gang blir dermed av den korte varianten, der vi bare går raskt over forskjellene mellom disse to.

Takk til Microsoft som leverte tastaturet til test.

Innhold

Tastatursettet er pakket i en fargerik eske, men blanke og fine bilder. Inne i esken finner vi tastaturet Wireless Laser Keyboard 6000 v2.0, musen Wireless Laser Mouse 6000, mottaker og en CD med programvare.Klikk for større bilde

Musen er den samme som ved forrige sett, rent bortsett fra at sidene på den nå er utført i sort plastikk. Vi kommer derfor ikke til å omtale denne i noe særlig grad.

Design

De to tastaturpakkene ser ganske så forskjellige ut. Første utgaven var sølv- og hvitfarget plast, mens v2 har blitt holdt i sort og sølv. Knapperadene på begge tastaturene er svakt buet, og begge to har en rekke hurtigknapper på sidene av tastaturet.

Disse hurtigtastene er noe annerledes plassert på de to modellene. Utformingen er også noe ulik. Det som skjer når du trykker på tastene er derimot det samme.

I bruk

Installasjon med drivere og slikt er på samme måte som for Wireless Laser Desktop 6000 i første versjon.

Knappene på tastaturet er nok det mest sentrale for de fleste. I forhold til for eksempel Logitechs Ultra X (ny modell) er det mindre støy fra Wireless Laser Desktop 6000 v2.0. Knappene er omtrent like harde å trykke ned, men sistnevnte har noe lenger vandring på knappene. Bare man venner seg til det er det ingen problemer forbundet med knappene på dette tastaturet. Den nederste tasteraden på Wireless Laser Desktop 6000 hadde veldig dype taster, på v2.0 er disse mer i normal størrelse.


Klikk for større bilde

Ergonomien synes ellers å være svært så lik for Wireless Laser Desktop 6000 v2.0 som for den første modellen. Tastene har en ganske markert kurving. Når tastaturet ligger rett på bordet virker det som at ASDF-rekken ligger på det laveste punktet, med de andre rett etter. Noe som er nytt er muligheten til å heve tastaturet i front med en medfølgende skinne. Dermed får tastaturet en noe spesiell vinkel.


Klikk for større bilde

Det som kanskje kan være noe uvant er den svake buen som knapperadene står på. Dette skal være mer ergonomisk korrekt, men kan være noe uvant. Håndleddshvileren er kledd i en myk skinnimitasjon. Denne er myk og god, men kanskje litt kort for oss med store hender.

Rekkevidden er ikke all verden. Vi tok med oss tastaturet på tur, allerede før vi hadde kommet to meter fra senderen var det flere bokstaver som ikke kom med når vi skrev. Musen omtrent det samme. Rekkevidden er oppgitt til 1,8 meter, så dette er godkjent. Dog er det kanskje litt i korteste laget. Selv ved helt korte avstander fikk vi til tider melding om dårlig signal.


Microsoft har også plassert en indikator for batteristatus på både tastaturet og musen. I følge Microsoft skal batteriene holde i over 6 måneder ved normal bruk.

Ekstrataster

Det er ikke få ekstrataster som finnes på dette tastaturet. Her er det hurtigtaster for å starte en rekke forskjellige programmer. Disse befinner seg på venstre side av tastaturet.


På raden over funksjonstastene finner vi hurtigtaster for medieavspilling samt fem konfigurerbare knapper. Volumkontroll har det også blitt plass til.

Funksjonstastene har flere funksjoner enn det som er vanlig. Disse kan nemlig brukes til en rekke standardkommandoer i flere programmer. Dette inkluderer new, open, close, reply, undo, send, save osv. Det som er irriterende er at det er disse funksjonene som er standard etter en omstart. Dermed vil for eksempel F5 for å oppdatere en nettleser ikke fungere før man har trykket F lock.


Klikk for større bilde

Det har også blitt plass til en egen "Gadgets"-knapp. Med denne blir man ført til en Windows Live-side som man kan skreddersy med blant annet værmeldinger, børskurser, spill osv.

Alle ekstratastene kan i tillegg deaktiveres ellers settes til andre oppgaver enn det som er standard. Til dette trenger man medfølgende programvare.


Klikk for større bilde

På musen finner vi også flere spesialfunksjoner. En av de mer spennende er funksjonen for å se hvilke vinduer du har oppe i systemet. Ved å trykke musehjulet rett ned dukker alle vinduer opp på skjermen, i forminsket størrelse. Deretter er det bare å velge det vinduet man vil ha. For en nærmere oversikt over andre spesialfunksjoner på musen kan vi anbefale vår test av denne.


Konklusjon

MS Wireless Laser Desktop 6000 v2.0 fungerer godt i det daglige. Tastene er gode å skrive på, og det er vel noe av det som er viktigst. Støyen er ganske svak, samtidig som tastene heller ikke er så harde å presse ned.

Hurtigtastene fungerer helt greit. Det er et greit utvalg av programmer som tastene peker til. I tillegg liker vi mulighetene for å bruke de samme tastene i flere programmer. Det vi ikke liker er at funksjonstastene ikke er lagt inn som standard.

 


Klikk for større bilde

Prisene starter på rett over 600 kroner, som vi ikke synes er så ille. Alt i alt er dette et produkt vi kan anbefale.Alternativ tekst mangler


+ God ergonomi
+ Gode taster
+
Støysvake taster
+ Pent design
+ Grei pris

- Dårlig rekkevidde
- F-taster er ikke standard


Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 v2.0

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen