MS sikkerhetsprogram fjerner for mye

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Verktøy for fjerning av skadelig programvare er et program som Microsoft oppdaterer reglmessig. Programmet kan enten installeres via Windows Update eller via microsoft.com.

Dersom programmet installeres via Windows Update, vil det kjøre i bakgrunnen i Windows og fjerne programmer som anses som skadelige, og levere en rapport om eventuell fjerning.

Nå viser det seg at den versjonen som ble levert sammen med sikkerhetsoppdateringer for desember oppfører seg på en feil måte. Det er oppdaget en feil i signaturen som blant annet medfører at programmet "oppdager" trojaneren Win32/Renos.N i videoredigeringsprogrammet "Vegas Movie Studio Platinum 8.0". Microsofts eget program, Flight Simulator, skal visstnok også være rammet av denne feilen. Dette fører til at programmet fjernet avinstallasjonsfilen til de aktuelle programmene.

Det skadelige programmet har versjonsnummeret 2.5.2419.0. Microsoft har nå lagt ut en ny versjon er blitt korrigert, nemlig versjon 2.5.2423.0.

Microsoft har fortsatt ikke kommet med noen informasjon om hvordan de slettede filen kan gjenopprettes, men de som er rammet kan prøve å installere det aktuelle skadde programmet på nytt.

Brukere av Windows 2000, XP, Vista og Windows Server 2003 oppfordres uansett til å laste ned ny versjon av verktøyet for fjerning av skadelig programvare. Dette kan gjøres enten via Windows Update eller microsoft.com, dersom ikke automatisk oppdatering av Windows er aktivert.

(Kilde: Heise Online)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen