MS: - Vista får ingen bakdør

- Microsoft har ikke og kommer ikke til å plassere bakdører i Windows, skrev en representant for selskapet til CNet News.com. Ryktene har versert helt siden BBC avslørte at britiske myndigheter ønsket seg en bakdør i Windows Vista. Spesifikt gjaldt det BitLocker Drive Encryption, en teknologi som skal gjøre det lett å kryptere innholdet på harddisken.

- Antydningen er at vi samarbeider med regjeringer om å lage en bakdør slik at de alltid kan ha tilgang til BitLocker-beskyttet data. Over mitt lik, skrev Microsoft-utvikler Niels Ferguson på en av selskapets blogger. Ferguson er likevel åpen med at selskapet har blitt kontaktet av politiet i ulike land i forbindelse med hvordan man kan få tak i dataene. - For eksempel, om de ransaker et hus og finner en datamaskin, bør de også ta alle USB-lagringsenheter, siden disse kan inneholde BitLocker-nøkkelen.

- Bakdører er ganske enkelt uakseptabelt. Dessuten ville de ikke finne noen på dette teamet som vil implementere og teste bakdøren, skriver Ferguson.

Kilder: CNet News.com, System Integrity Team Blog

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen