Test

Mrs. Henderson Presenterer

Se større versjon og flere bilder
Mrs. Henderson på gravplassen.

Hadde det ikke vært for fargene, kunne filmens introduksjon like gjerne vært hentet fra 1930-tallet. Musikk, motiv og presentasjonsform gir straks en pekepinn på at vi nå befinner oss i Londons sosietet før andre verdenskrig. Laura Henderson (Judi Dench) er et bortskjemt og til tider svært barnslig kvinnemenneske. Hun har levd et ubekymret selskapsliv i alle år, og ender plutselig opp som en sytti år gammel enke. Hun er ensom og trenger noe å gjøre. Det er ikke pengene det står på, og etter velmente råd fra venninnen prøver hun å engasjere seg i ulike veldedige aktiviteter.

Oppsiktsvekkende nakenhet

Etter en del prøving og feiling får hun plutselig lyst til å starte et teater. Med på laget får hun den egenrådige Vivian Van Damm (Bob Hoskins). Han holder fruen i tøylene, og bærer over med hennes mange krumspring. Sammen blir de et suksessfullt team i Londons West-end, med teateret "The Windmill". Planen er å sette opp kontinuerlige revyer, og "revuedeville" blir strålende mottatt.

Når de andre teatrene får snusen i suksessen kopierer de konseptet, og Mrs. Henderson taper penger. For å komme på topp igjen må de komme på noe nytt og revolusjonerende. Som så ofte ellers blir nakne damer på scenen løsningen, noe som både gleder og ergrer publikum.

Sta kvinne

Filmen, som er basert på en sann historie, fremstiller forholdet mellom Mrs. Henderson og Van Damm som en katt-og-mus lek, noe som blir litt irriterende i lengden. Etter hvert kommer det selvfølgelig frem at fruentimmeret er forelsket i mannen hun irriterer seg sånn over. Sjokket blir derfor stort da det viser seg at han er gift, og til alt overmål lykkelig gift.

Det blir for mye for Mrs. Henderson, og hun nekter å vise seg på teateret. Nysgjerrig som hun er, greier hun dog ikke å holde seg unna, og i ymse forkledninger prøver hun å snike seg inn. Hun er en sterk kvinne, men det hele har en tendens til å bli litt barnslig.

Mrs. Henderson Presents   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen