Test

Mr. Beans ferie

Rowan Atkinson ("Sorte Orm") og Richard Curtis ("Love Actually") har i mange år nytt et godt samarbeid med serier som "Sorte Orm" og den uforglemmelige "Mr. Bean". Det hele nådde et slags klimaks når de bragte Mr. Bean til det store lerretet i 1997 med filmen "Bean: Den store katastrofefilmen". Nå er oppfølgeren klar, dog denne gang uten Curtis med på manussiden. Spørsmålet er bare; er det noe man kan utsette denne karakteren for som vi ikke har sett før?

Mr. Bean bruker de merkeligste transportmidler for å komme seg rundt i Frankrike.
Mr. Bean bruker de merkeligste transportmidler for å komme seg rundt i Frankrike.

Bean + Frankrike = forviklinger

"Mr. Beans ferie" åpner greit nok med at vår kjente protagonist vinner en reise til Cannes i Frankrike. Det tar selvsagt ikke lang tid før han klarer å rote det hele til for seg. Nå er dette heller ikke så veldig rart med tanke på at hele hans franske vokabular består av ordene "oui" og "non", men kanskje viktigst av alt; dette er tross alt Mr. Bean.

Uten å avsløre for mye byr denne filmen på en reise langs hele det franske landskapet, både via tog, buss, sykkel og bil. Med seg på slep får Bean en gutt som, takket være nettopp vår uartikulerte venn, har kommet bort fra faren sin. Stort mer er det ikke å si om plottet i "Mr. Beans ferie", da det meste tross alt dreier seg om humoren.

Gammelt, men nytt

Å se denne filmen er på mange måter en blandet opplevelse. Ikke bare får vi en solid dose med det vi er vant til fra Rowan Atkinsons portrettering av Mr. Bean, så vel som noen åpenbare spill på de kulturelle forskjellene imellom Frankrike og England, men vi får også noen særdeles vittige sidehistorier som faktisk er særdeles mer fornøyelige enn å se Atkinson på automatgir.

Forviklingene står i kø for Rowan Atkinsons figur.
Forviklingene står i kø for Rowan Atkinsons figur.

Selvsagt utsettes Mr. Bean for flere artige situasjoner, og noen ganger blir det også veldig morsomt, som når Bean forviller seg inn på en finere fransk restaurant. Til syvende og sist blir det litt for lenge imellom høydepunktene, og det føles ofte som om filmen går på tomgang. Noe av det beste med hele "Mr. Beans ferie" er faktisk underplottet der Willem Dafoe, i rollen som Carson Clay, presenterer sin nye film på Cannes. Når da Dafoe ser ut til å stortrives i rollen blir det hele desto mer fornøyelig.

Filmen som sådan holder god teknisk standard, og det er tydelig at man har lagt inn en solid innsats for å vise at dette ikke bare er en tre ganger så lang fjernsynsepisode. Både musikk, regi og skuespill forøvrig er det såpass lite å utsette på at Atkinson selv blir stående litt i skyggen, siden han ikke klarer å bringe noe særlig nytt til sin signaturkarakter.

Konklusjon

Til tross for en del dødpunkter er "Mr. Beans ferie" unektelig en ganske morsom, varm og fornøyelig film. Er du en stor tilhenger av karakteren og hans tidligere strabaser vil du nok derfor like hans siste eventyr også. Er du derimot blant de som synes Atkinson blir litt slitsom i lengden burde du styre langt unna, for her får du mye mer av ham enn den vanlige resepten. Selv om karakteren Mr. Bean ikke nødvendigvis byr på noen store overraskelser, gjør faktisk filmen det.

Se trailer til filmen her.

Mr. Beans ferie   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen