MPX lanserer MediaStation

MPX trer dermed inn i den lange rekken av norske nettbutikker som lager sine egne, ferdigsydde PC-er - med en liten vri mot hjemmemarkedet. MPX MediaStation skal ifølge selskapet være den perfekte stuemaskinen, som et alternativ til de harddiskbaserte video/DVD-spillerne som allerede har blitt svært populære i utlandet.

- Dette er en veldig spennende satsing for oss, sier Hugo Rask-Jensen, daglig leder i MPX, - Det som gjør maskinen spesiell er at mange funksjoner er ivaretatt i samme boks.

MediaStation booter direkte opp på TV-skjermen uten videre konfigurering via en dataskjerm, og kan derfor være et alternativ for mange som ikke har datamaskin fra før av - selv om MPX nok sikter på de som ønsker en maskin nummer to som stue-PC. MediaStation skal ifølge MPX sin Terje Skarstad være like støysvak som en vanlig DVD-spiller under avspilling, og byr blant annet på muligheten til å spille radio og musikk fra harddisk eller CD uten å starte opp operativsystemet. DVD-plater har dessverre ikke den samme muligheten, en mulighet vi har etterlyst i lang tid for slike systemer her på HW.no.


Vanskelig marked
MPX er derimot ikke de første som har satset på å lage en stue-boks basert på ASUS sitt DigiMatrix-kabinett. Satsingen på å lage separate stuemaskiner kan også vise seg å være vanskelig, og maskinene lar seg vanskelig definere - i tillegg til at mange kanskje vil spørre seg seg om man egentlig trenger særlig mye kraft i en slik underholdningsmaskin i stuen. Prislappen på rundt 10 000 kroner vil antakelig også gjøre sitt for at mange tenker seg godt om før de biter på tilbudet.

Til tross for dette, har såkalte HTPC (Home Theatre PC)-oppsett vist seg å være svært populært blant selvbyggere og mange av HW.no sine lesere. Salget av mini-PC-er - ofte til akkurat dette formålet - har tatt fullstendig av i løpet av i det siste.

På innsiden av MediaStation sitter det en liten Celeron-prosessor (selv om det virker som om MPX også leverer boksen med en Pentium 4 dersom det er ønskelig), 512 MB minne og en 250 GB harddisk. Den har også en TV-tuner med støtte for HDTV og tidsskifting, trådløst 801.11b-nett og to separate ethernet-kontakter (100 Mbps og 1 Gbps). Ellers har maskinen integrert SiS 315 skjermkort og den kommer med en "Combo-drive" som leser DVD-er og brenner CD-plater. Den har også en 7-i-1 minnekortleser, og kan betjenes via en medfølgende fjernkontroll.

Fullstendige spesifikasjoner finnes på MPX sine hjemmesider.

(Kilde: MPX)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen