MPx fra nye vinkler

Det ble vist frem mange nye og lovende enheter på årets 3GSM-messe, men den enheten som allikevel klarte å stikke av med det meste av oppmerksomheten fra det oppmøtte pressekorpset var utvilsomt Motorolas nye hybridenhet, MPx.

Ikke bare byr den nye telefonen på Pocket PC operativsystem og en trykkfølsom skjerm, men den kommer dessuten med fullt tastatur og støtte for trådløst nettverk, såkalt WLAN, med overføringshastigheter helt opp i 11 Mbit/s.

Da Motorola slapp de første bildene av enheten fikk vi dessverre kun se hvordan den så ut i sammenklappet tilstand, mens det først er de siste dagene det har begynt å lekke ut bilder av MPx i utbrettet versjon.

    

Her får vi blant annet se at MPx kan åpnes på to forskjellige måter. I vertikal stilling minner enheten mest om en kamskjells-telefon, og denne modusen brukes blant annet når man skal ringe eller ta imot samtaler. Vil man derimot bruke enheten som PDA og ha tilgang til qwerty-tastaturet, vipper man simpelten skjermen rundt for å få et mer laptop-lignende design. (se video)

Den 2,8 tommers skjermen vi ser på bildene skal levere en oppløsning på 240x320 piksler, tilsvarende de fleste Pocket PC-modellene på markedet. Det har også blitt klart at MPx vil ha håndskrifts-gjenkjenning, som betyr at man foruten tastaturet også kan skrive inn tekst rett på skjermen til enheten.

En samling med videoklipp av MPx finnes hos PocketPC.ch:

MPx i bruk som PDA
MPx i bruk med forskjellige skrivemetoder
MPx med kamera og blitz
MPx sammen med Blåtann-headsett


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen