Test

MPX: Avansert filmmaskin

Holder studieløpet ut
6990 kroner koster denne maskinen hos MPX, men det er godt mulig det er verdt å betale litt ekstra om du ønsker at maskinen skal være på topp noen år fremover. Prosessoren i denne bærbare er en Intel tokjerneprosessor på 1.83Ghz. Dette er ikke overmåtes mye, men bør absolutt holde en stund. Maskinen har samtidig 4GB minne dermed bør den takle at du både har mange åpne nettvinduer og jobber på et dokument på samme tid uten å henge seg opp.

Takler spill, ekspert på film
Skjermkortet i maskinen, Nvida 8600GS, er godt nok for det meste. Du vil neppe kunne spille de nyeste spillene på denne maskinen, men klassikere som Counter Strike vil nok takle en runde eller to. Film og også enkel videoredigering vil utvilsomt maskinen fint klare.

Skjermen på maskinen er 15,4 tommer og med 1280 x 800 pikslers oppløsning. Her er det lagt opp til at du skal kunne utnytte filmpotensialet i maskinen til fulle. Maskinen har HDMI-utgang i tillegg til Blu-ray-spiller. Dette betyr at du fint vil kunne koble maskinen til din HD-TV og bruke den som Blu-ray-spiller. Det er absolutt et pluss. Spilleren fungerer selvfølgelig samtidig som DVD-brenner.Stort batteri
Ellers har maskinen god plass med harddisk på 320GB, fire USB-porter, utgang for ekstern skjerm, bluetooth og selvfølgelig trådløst nettverk. Minnekortleser følger også med. Maskinen har i tillegg et åtte cellers batteri slik at du skal kunne holde på en ekstra god stund før batteriet tar slutt.

Maskinen er altså rikt utstyrt slik prisen tilsier, men det går samtidig ut over vekten. Hele tre kilo veier denne maskinen. Det høres kanskje ikke mye ut, men etter en hard studiedag kan det bli mye å drasse på på veien hjem.

Maskinen leveres med Windows Vista Home Premium.

God, men tung maskin
Alt i alt leverer MPX en god maskin, men til en høy pris. Du kan få lignende maskiner med noe mindre minne og mindre batteri som kanskje er enklere å bære med seg. Men med denne maskinen fra MPX bør du være godt sikret for årene fremover. Vet du at du får en travel hverdag kan det derimot være smart å velge en lettere modell. For filmvisning i parken en høstnatt er derimot denne maskinen perfekt.

Pris:
6990,.

Pluss:
Mange og gode muligheter. En god maskin for høykvalitetsunderholdning.

Minus:
Noe tung, dyr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen