MPx220 på vei ut

Motorola høstet i fjor mye omtale da de lanserte modellen MPx200. Ikke bare var dette den første Windows-telefonen fra en større mobilprodusent, men den var også den minste og letteste av slike modeller til dags dato.

Denne måneden lanserer Motorola oppfølgeren, kalt MPx220. Dette vil være en adskillig mer raffinert modell, som i tillegg til en rekke nye funksjoner vil komme med den nyeste versjonen av operativsystemet til Microsoft; Windows Mobile 2003 Second Edition.

Kanskje den største svakheten ved MPx200 var mangelen på Blåtann. Dette skal nå være på plass, noe som betyr at man kan utveksle filer og data trådløst samt bruke Blåtann-headsett. I tillegg har man fått på plass kvadruppelbånd-støtte, som åpner for bruk i alle amerikanske GSM-nett.

Kameraet har også fått seg en solid overhaling. Den nyeste MPx-modellen skal kunne ta bilder helt opp i 1,2 megapikslers oppløsning, noe som er en firedobling fra forgjengeren. Bilder kan lagres i det 10 MB store minnet eller på MiniSD-kort, som er tilgjengelige i størrelser på opp til 512 MB.

Heftige spesifikasjoner til tross har man klart å holde nede størrelsen på MPx220, som bærer nøyaktig de samme målene som forgjengeren. Vekten har dessuten blitt redusert med 5 gram til en ny total på 113 gram.

Ellers er MPx220 utstyrt med de samme funksjonene som vi har blitt vant til fra andre Windows-telefoner. Den har en 176 x 220 punkters skjerm, og kommer med lommeversjoner av kjente programmer som MSN Messenger, Internet Explorer, Media Player og ikke minst Kabal.

Batterilevetiden skal være på respektable 7 timer taletid, som er noe av det beste vi har sett fra en kamskjellstelefon i denne størrelsen. Det kan man trolig takke den nye versjonen av Windows Mobile for, da denne skal være adskillig mindre strømkrevende enn 2003 First Edition.

MPx220 skal allerede være dukket opp i amerikanske butikkhyller, mens en europeisk lansering ikke skal være langt unna. Prisen er, om man regner om fra amerikanske priser, ventet å ligge på rundt 5000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen