MPAA tatt i piratkopiering

Regissøren av filmen This film is not yet rated, Kirby Dick, sendte en kopi av filmen sin til MPAA. Han ba samtidig om at MPAA ikke lagde kopier av filmen, og MPAA svarte at "diskresjon når det gjelder din film er vår førsteprioritet." Dick fant senere ut at MPAA hadde tatt kopier av filmen, og delt den ut til sine ansatte.

Regissører sender stort sett alltid inn filmer til MPAA, for å få en aldersstempling på dem. Filmen er en dokumentar som handler om MPAAs praksis om å gi filmer som inneholder sex høyere aldersmerking enn filmer som inneholder grusom vold. I dokumentaren undersøker man også om MPAA er strengere med aldersmerkingen for uavhengige filmer, og om MPAA gjør forskjell på homofil og heteroseksuell sex i filmer, og hvorfor de 10 personene som avgjør aldersbegrensingen ikke er offentlig kjent.

Da Dicks advokat kontaktet MPAA for å høre hvorfor organisasjonen hadde tatt ulovlige kopier av filmen, fikk han fortalt at Dick og hans filmteam muligens hadde invadert privatlivet til MPAAs filmanmeldere. MPAAs advokat hevder at de ikke har gjort noe ulovlig, da amerikansk lovgivning gir mulighet til å ta kopier av materiale som skal brukes i mulige fremtidige søksmål, og hinter sterkt til at MPAA kommer til å saksøke Dick.

MPAA er her til lands best kjent for sin kamp mot piratkopiering, og organisasjonen må nå tåle sterk kritikk fra flere hold for det som kan virke som dobbeltmoral. Foreløpig nyter Kirby Dick mye gratis publisitet i forkant av filmvisningen på Sundance Film Festival, som filmen var produsert for.

Kilder: Los Angeles Times, arstechnica

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen