MPAA skylder på BitTorrent

Omtrent tre timer før filmen ble sendt på kinoer verden rundt, lastet en piratgruppe filmen opp på fildelingsnettverkene. Filmen spredde seg med enorm fart takket være BitTorrent- og eDonkey-nettverkene. Nå legger Motion Picture Association of America, MPAA, all skyld på disse nettverkene.

MPAA har jobbet hardt for å gjøre deling av filmer ulovlig, og president Bush signerte nylig en lov som gjør det kriminelt å distribuere filmer som ennå ikke har dukket opp på kino. I pressemeldingen som MPAA sendte ut da det ble oppdaget at Star Wars-filmen ble tilgjengelig på nettet, er all skyld lagt på BitTorrent-nettverket, og organisasjonen gjør hva de kan for å dra i tvil hele nettverket.

Det finnes ikke noe bedre eksempel på hvordan tyveri demper magien av filmer for alle enn denne rapporten i dag, angående at BitTorrent gir brukere ulovlige kopier av Revenge of the Sith. Det uheldige faktum er at denne typen tyveri skjer regelmessig på fildelingsnettverk over hele verden, står det å lese i pressemeldingen fra MPAA.

MPAA nevner selvsagt ikke at det var en utro tjener i deres egne rekker som sørget for at filmen ble gjort tilgjengelig på nettet. Filmen som ligger på nettet, er et såkalt workprint. Workprints er midlertidige versjoner av filmen, som gjerne mangler noen av spesialeffektene.

Kilde: Slyck

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen