MPAA prøver seg igjen

Motion Picture Association of America (MPAA) kan ha kommet frem til et effektivt virkemiddel mot nettsider som distribuerer piratkopiert materiale gjennom BitTorrent-teknologien. MPAAs søksmål i fjor, mot blant andre TorrentSpy, har nemlig utviklet seg i en uant retning.

Organisasjonen har fått en føderal dommer til å gå med på at informasjon som er midlertidig lagret i serverens minne (RAM) er å betrakte som "lagret informasjon". Dermed plikter eierne av serverne å loggføre alt som befinner seg i serverens minne - og dermed samtlige brukere med tilhørende IP-adresser.

Alt som kan defineres som "lagret informasjon" er nemlig å betrakte som bevismateriale, og skal derfor overleveres til retten. For TorrentSpy, som har som policy å aldri oppgi informasjon om brukere til en tredjepart, kan dette bety slutten for amerikanske brukere av nettstedet.

- Det er sannsynlig at TorrentSpy vil skru av tilgang til USA istedenfor å loggføre brukerne, sier Ira Rothken, TorrentSpys advokat, til News.com.

Avgjørelsen fra dommeren har naturlig nok ført til stort oppstyr - spesielt med tanke på at MPAA i kommende søksmål kan bruke argumentet med at innholdet i serverens RAM må overleveres som bevis. I rettsdokumentene står det imidlertid at denne avgjørelsen ikke skal sees på som vanlig praksis.

Bevisskjuling?

MPAA beskylder også TorrentSpy for å skjule bevis, etter at nettstedet valgte å benytte en server stasjonert i utlandet. TorrentSpy står fast på at dette ble gjort av hensyn til responstid, mens MPAA hevder det ble gjort for å unngå amerikansk lovgivning og dermed skjule bevis for ulovlig aktivitet.

(Kilder: News.com (1), News.com (2))

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen