MP3 og GPS for bilen

Hittil har bilmonteringssett for mobiltelefoner stort sett bare vært beregnet på deg som vil ringe mens du er ute på veien og trenger å ta en telefon eller ti på en lovlig og trygg måte.

Dette kan kanskje begynne å bli litt smått. Nå som mange nye mobiltelefoner har blitt små, bærbare underholdningsbokser, burde alt ligge til rette for at CD-spilleren i bilen din får konkurranse om å være jukeboksen når du sitter bak rattet.

Dette har Nokia også tenkt, og lanserer nå bilsettet CK-20W, som visstnok er det første kombinerte håndfri-, navigasjons-, og mussikksett.

Nokias hovedargument for å få deg på kroken er at du nå slipper å installere ett system for hver ting du vil gjøre. Det hele foregår ved hjelp av Nokias bunnplugg og blåtann.

Om Nokia-telefonen din har A2DP, eller trådløs stereo over blåtann, kan du spille mobilmusikken din rett på bilens stereoanlegg ved hjelp av en overgang. Når du vil skifte spor, gjør du dette rett fra mobiltelefonen eller ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen.

Kompis med iPod

I tillegg kan du selvsagt koble settet direkte til stereoanlegget ved hjelp av en lydkabel. Men det stopper ikke her: Om du eier en iPod, kan denne kobles til bilens stereoanlegg via en medfølgende adapter.

Nokia vil gjerne at du skal bruke bilsettet deres til å navigere deg gjennom ukjente strøk ved hjelp av en GPS-mottaker. Du kan få kjøpt bilmonteringssettet sammen med en GPS-mottaker som du kobler til bilsettet. Det følger også med navigasjonsprogramvare fra Route 66, som gjør mobiltelefonen din om til en liten guide på veien.

Dermed ligger det an til at du kan kaste GPS-mottakeren din, mp3-stereoen og den gamle håndfrien din på dynga. CK-20W er kompatibelt med de fleste telefoner med blåtann.

I følge Nokia skal settet komme i salg i løpet av tredje kvartal i år. Prisen er fortsatt ukjent.

På neste side kan du lese Nokias pressemelding.

(Kilde: Webfinanser.com, Gizmodo.com, Nokia.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen