Mp3 for bassenget

Stadig flere av oss liker å ha musikk i umiddelbar tilgjengelighet når vi bedriver våre daglige sysler. Derfor er det ikke få unge mennesker som i dag eier en mp3-spiller, bærbar CD-spiller eller andre typer musikkspillere. Mange av markedets fristelser er også spesialkonstruert for at man skal kunne ta med seg musikken over alt.

Mange sverger til musikk når de trener. Musikk har en tendens til å øke både motivasjon og utholdenhet. En gruppe som imidlertid ikke har hatt så altfor mange bærbare musikkspillere å velge mellom er svømmerne.

For at også de med forkjærlighet for det våte element skal få nyte sin favorittmusikk mens de trener, har Finis utviklet SWIMp3, en vanntett mp3-spiller som benytter seg av spesielle metoder for at musikken skal beholde sin lydkvalitet selv under vann.

Teknologien i vanlige musikkspillere er basert på lydoverføring via luft eller vann. SWIMp3 derimot, baseres på lydoverførsel via bena i menneskets hode. Når spilleren er i bruk, sendes det nemlig direkte lydvibrasjoner inn i hodet. Vibrasjonene påvirker videre væsken i det indre øret, som så gir oss lydopplevelsen.

Teknologien som brukes til lydoverføringen skal faktisk gi svært høy kvalitet, tilnærmet den samme kvaliteten som vi er i stand til å høre over vann. Dermed er det duket for en forbedret treningsopplevelse for både konkurransesvømmere, synkronsvømmere, dykkere og alle andre som driver med aktiviteter under vannoverflaten.

Spilleren vil ha både kontrollpanel, tilfeldig avspilling av sanger og ekstra bass. De oppladbare batteriene skal fungere i fire timer, noe som er langt mindre enn på tradisjonelle mp3-spillere. Musikken overføres fra PC eller Mac via USB. Lagringskapasiteten er på 128 MB, noe som holder til omtrent en time med musikk med gjennomsnittlig lydkvalitet.

SWIMp3 skal ha en utsalgspris på $250, altså i overkant av 1500 kr, og kan kjøpes hos blant andre Swimshop.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen