Nostalgi

MP3-spilleren som sparket lamaen bak

Vi tar farvel med den legendariske Winamp.

Opp gjennom årene har mange av oss opparbeidet en bunke programvare vi nødig ville likt å skille oss av med. Dette kan være noe så viktig som et operativsystem, en nettleser, eller noe så tilsynelatende trivielt som en musikkavspiller.

På slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet var dog musikkavspillingsprogrammer alt annet enn trivielle. Det var da de grå boksene våre endelig kunne begynne å brukes til noe annet enn kjedelige kontoroppgaver, og underholdning i form av musikk og multimedia ble det naturlige første steget for mange. At dette sammenfalt nøyaktig med perioden da mp3-formatet ble populært, og det faktum at altfor mange låter i det utbredte formatet fant veien til menigmanns harddisker uten at man nødvendigvis måtte betale for dem, bidro nok også til den enorme etterspørselen etter avspillingsprogram.

Allerede før vi krysset over millenniumsgrensen hadde flere aktører etablert seg i markedet. Microsoft var selvsagt tungt representert med sin Media Player, som fulgte med alle versjoner av Windows, og RealNetworks nøt søt suksess – spesielt over dammen – med sin RealPlayer. Der hvor Lycos brilljerte med Soniques mange morsomheter, blåste derimot Nullsoft sin Winamp-spiller hestehalen bakover på datidens dataglade, med sine enorme tilpasningsmuligheter.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (27)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen