TEST: MP3-spillere til en rimelig penge
Test

MP3-spillere til en rimelig penge

I dagens MP3-marked fins det en mengde alternativer om du ønsker deg ny MP3-spiller. Du finner både små og store, med og uten trykksjkerm og med et bredt utvalg av funksjoner. Vi har testet to rimelige mellomstore spillere. Den ene til 500 kroner og den andre til 1000. Har du mye å tjene på å spare 500 kroner?

Philips GoGear Opus
Først ut er Philips GoGear Opus. Denne spilleren har et gjennomført design med finnish som gir den et eksklusivt preg. Øyet kan derimot bedra, for dette er langt fra den dyreste spilleren du finner på markedet. Det merkes dessverre også på innsiden.


Spilleren er god på å gjøre jobben sin, nemlig spille av musikk. Lydbildet er godt og øreproppene Philips har lagt med er av langt bedre kvalitet enn det du normalt får av medfølgende ørepropper. Det mest negative med spilleren er ved overføring av musikk som skjer via Windows Media Player. Dette fungerer dessverre dårlig og alt vi opprettet av spillelister forsvant rett og slett under overføring. Spilleren har også noen få bugs, men ikke verre enn at de kan rettes opp ved en oppdatering, derimot er det mindre heldig at spilleren føles veldig treg.

Litt kjedelig i lengden
Det som derimot best gjenspeiler at denne spilleren ikke er i blant de dyreste er rett og slett det at den er rimelig kjedelig. Her får du musikkspiller, videospiller, radio og opptaksfunksjon. Det er derimot ingenting som gjør denne spilleren spesiell. Her får du ikke blåtann, WLAN eller trykkfølsom skjerm. Menysystemet er heller ikke veldig spennende. Prisen tilsier da heller ikke annet, og spilleren gjør de oppgavene den kan godt, men dette er neppe spilleren du tar frem for å skryte av på festen. Til det er det nok alt for mange andre som vil slå deg lett med avanserte funksjoner.


På den positive siden har Philips fått på plass et program for direkteoverføring av videoer fra nett. Det bør absolutt sjekkes ut.

Pluss: God lyd, hyggelig pris.
Minus: Litt kjedelig, mangler det lille ekstra.
Karakter: 4.


Les hele testen av Philips GoGear Opus her.

Transcend T.sonic MP850
En enda rimeligere spiller er Transcend T.sonic MP850. Denne spilleren er en mellomstor spiller som kun koster 500 kroner for 8 GB. Dessverre virker det som om lagringsplassen er mer å spare på enn selve spilleren.


Transcend er meget dyktige på et område. Det er å få på plass mange funksjoner i sine spillere til en meget hyggelig pris. I denne spilleren får du både videofremvisning, musikkavspilling, radio og opptaksfunksjon. Den 1,8 tommer store skjermen er ikke enorm for å se film, men den duger til en kort videosnutt. Dessverre feiler Transcend når det kommer til design på innsiden av spillerne.

Ingen musikkoversikt
I menysystemet i denne spilleren får du nemlig ingen god oversikt over musikken du har lagt inn. Normalt skulle denne vært delt inn etter artister, album og sjanger. Det eneste du til nød kan se her er en enkel liste med filnavn på sangene du har lagt inn. Det sier seg selv at med 8GB kan det bli slitsomt å bla seg frem til akkurat den sangen du er ute etter.


At spilleren ikke virker som den mest robuste overrasker slett ikke til denne prisen, men Transcend hadde absolutt ikke tapt på å få på plass en bedre musikkoversikt. Slik det er gjennomført i dag blir det rett og slett svært vanskelig å bruke spilleren for det den er ment til.

Pluss: Billig, funksjonsrik.
Minus: Gir dårlig innholdsoversikt, veldig enkel.
Karakter: 2.


Les hele testen av Transcend T.sonic MP850 her.

Konklusjon
Det er fullt mulig å få kjøpt god og brukbar spiller til en billig pris, på kjøpet får du da spillere som kan by på flere funksjoner. Det er samtidig også tydelig at de mest spennende spillerne ikke befinner seg i dette prissegmentet. Du skal ikke veldig mye opp i pris før du får en meget avansert spiller med en rekke funksjoner, du bør da vurdere å spytte i litt ekstra når du først går inn for å kjøpe en litt større MP3-spiller.

Du bør også være forsiktig med å knipe altfor hardt på lommeboka. Det er svært kjedelig å måtte bytte ut en helt ny MP3-spiller fordi den ikke har de funksjonene du forventer deg at skal følge med. Ta deg derfor gjerne en tur i butikken og prøv ut litt forskjellige før du handler. Det er ingenting i veien for å prøve først for så å finne billigste pris på nett hjemme.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen