MP3-spiller for nesetuppen

Det er to måneder siden vi kunne vise de første bildene av Oakley Thump. Dette er de første solbrillene på markedet som, i tillegg til å beskytte øynene fra hissige solstråler kan by på en innebygget MP3-spiller.

Konseptet har blitt gjort mulig av den stadig mindre og mer avanserte elektronikken som brukes for å spille av musikk. Mens en MP3-spiller for få år tilbake var på størrelse med en tjuepakning sigaretter, kan man nå presse den inn i et 24 grams skall på størrelse med et AA-batteri.

Thump-brillene beviser at man også kan presse kretsene til en MP3-spiller inn i et par med solbriller uten at dette tynger dem for mye ned. Man har klart å holde vekten på brillene nede i kun 52 gram. Til sammenligning veier vanlige solbriller fra Oakley typisk mellom 20 og 30 gram.

Når man skal kopiere over musikk til brillene kobler man dem til en datamaskin ved hjelp av den medfølgende USB 2.0-kabelen. Den nødvendige USB-pluggen ligger skjult i rammen til brillene.

Nå rmusikken er kopiert over skulle alt være klart for å ta med seg musikken ut i sola. Å ha spilleren i brillene kan spare en for mye bry. Man slipper for eksempel en ekstra dings å drasse på, og man slipper også problemet med øreplugger som hekter seg fast og lugger i ørene.

Om man ser noen bruke Thump vil man raskt se at vedkommende ikke har vanlige solbriller på seg. På hver side av brillene henger det nemlig en justerbar øreplugg, som vippes ned til øret når man skal høre på musikk. Ørepluggene kan også vris bort fra brukeren når man trenger hørselen.

Alt av nødvendige knapper befinner seg på toppen av brillerammen. På høyre side finner man frem og tilbake-knapper, samt play. Venstre side av rammen rommer to knapper som brukes for å justere volumet.

Man har ellers mulighet for å aktivere shuffle-funksjon på brillene ved å holde inne frem og tilbake-knappene samtidig. Foruten disse funksjonene har Oakley ikke lagt inn noen andre former for kontroller.

En kvart GB på nesetuppen
Oakley har lansert to forskjellige versjoner av Thump, skilt av størrelsen. Mens den billigste modellen rommer 128 MB minne, kan man punge ut ekstra for å få den største versjonen med 256 MB lagringskapasitet.

En lagringskapasitet på 256 MB holder til rundt fire timer med musikk i vanlig MP3-format. Brillene kan også spille av filer i det noe bedre komprimerte WMA-formatet, som blant annet brukes av Windows Media Player. I tillegg har man mulighet for å spille av filer av typen WAV.

Om man synes fire timer med musikk er lite, kan man trøste seg med at brillene uansett ikke kan levere mer enn seks timers spilletid i fulladet tilstand. Når man har tømt batteriene tar det tre timer å lade dem opp.

Ellers skal det nevnes at solbrillene selvsagt kan brukes til mye mer enn å lagre musikk. Lagringsplassen kan også brukes til å flytte rundt på det man måtte ønske av filer og dokumenter, slik at det kan fraktes fra PC til PC.

Sol og skyfri himmel?
En av ulempene med å ha musikkspilleren i solbrillene er at man store deler av året kan stå uten musikk - med mindre du er glad i å springe rundt med solbriller i striregn. Dette er kanskje ikke et problem i solfylte California, men her til lands har nok Oakley bommet litt på sesongen.

Om du allikevel skulle ønske deg et par Oakley Thump, kan brillene bestilles fra amerikanske forhandlere. 128 MB-versjonen vil koste deg rundt 4000 kr ($395) mens 256 MB-versjonen koster ca 5000 kr ($495).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen