TEST: MP3-pinnen du kan ringe med.
Test

MP3-pinnen du kan ringe med.

Testresultater

Samsung SGH X830

Positive ting God lyd, spennende design, EDGE og mye minne
Negative ting Svakt kamera, liten skjerm, lite brukervennlig tastatur. Dårlig batterikapasitet.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 6

Testresultater

Samsung SGH X830

Positive ting God lyd, spennende design, EDGE og mye minne
Negative ting Svakt kamera, liten skjerm, lite brukervennlig tastatur. Dårlig batterikapasitet.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 6
Av utseendet går det klart frem at Samsung har hentet inspirasjon fra markedslederen iPod. Navigasjonshjulet på fronten av telefonen kan dreies og gir god kontroll over funksjonene. I tillegg til at hjulet kan roteres, så kan det også trykkes inn i forskjellige retninger. Tasten i midten fungerer som kvitteringstast.

Taster
Det hele minner om Nokias designmobil 7380 (leppestiften), men X830 kan skilte med i alle fall en stor fordel. Her finnes nemlig et mobiltastatur. Helt ordinært er tastaturet dog ikke, ettersom det ikke er plass til mer enn to rader med taster. Er du en ivrig SMS-er vil du trenge mye tid på å venne deg til dette. Skillet mellom tastene er heller ikke godt markert, og dermed blir det fort noen misser når vi forsøker hurtigtasting. 

Dessverre er telefonen menyer nokså trege, selv om hjulet gjør dem enkle å finne frem i.

Miniskjerm
SGH X830 måler bare 30x84x20 millimeter, noe som gjør den til en av de minste mobiltelefonene på markedet. Mens andre Samsungmodeller er blitt tynnere, er denne modellen i stedet blitt smalere. Det går ikke bare ut over tastaturet. Her er heller ikke mye plass for skjerm. Vi måler skjermbredden til 1,9 millimeter, og det er smalere enn den strengt tatt behøver å være når designerne har 3 cm å gå på.

Skjermoppløsningen er på 128x220 punkter. Det gir høy pikseltetthet og skarp skjerm, men blir like vel for lite om du vil bruke mobiltelefonen som nettleser. Når telefonen tennes lyser skjermen opp i skarpe og klare farger, og åpningsanimasjonen viser litt av det skjermen er i stand til å klare. Det er rett og slett lekkert. 

Spill
Du kan spille java-spill på X830, men noen fornøyelse er det ikke. En ting er at skjermen er liten, men når knappene i tillegg er svært trege, må du ha en god porsjon tålmodighet om du skal holde ut.

Bak på telefonen finner du kameralinsen, som ligger ubeskyttet til. Kameraet har 1,3 MP oppløsning og egner seg stort sett bare til bildemeldinger. Du kan filme videoklipp også, men heller ikke her er kvaliteten så mye å rope hurra for. 

Musikk
Overføring av musikk fra PC til mobil går som en lek, og den medfølgende programvaren lar deg også synkronisere kontakter og avtaler mot Outlook på PC-en. Som MP3-spiller fungerer X830 faktisk meget godt. Trykk og hold kvitteringstasten inne, og spilleren starter opp. Her kommer navigasjonshjulet virkelig til sin rett. Skjermbildet stilles automatisk i landskapsmodus så du kan lese lange filnavn uten å måtte rulle frem og tilbake i skjermbildet.

Lyden er god, og det innbygde høyttaleren er kraftig. Telefonen støtter Bluetooth stereo (A2DP), og fungerer smertefritt med alle A2DP-enheter vi har prøvd den med, uavhengig av produsent. Men FM-radio har den ikke, og ei heller plass for minnekort. 1GB kan virke romslig, men blir fort spist opp om du lagrer videosnutter på mobilen. 

Alt i alt er dette en mobiltelefon som egner seg best for den som er opptatt av å ta seg ut, høre på musikk og snakke i mobilen. Men er du surfer, gamer eller chatter har den ingen ting i din lomme å gjøre.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen