MP3-nyheter fra SanDisk

SanDisk Sansa e200

SanDisk trapper opp kampen om Apples markedsandel på flashbaserte MP3-spillere, og introduserer nå to nye flashbaserte spillere. SanDisk er i dag verdens største leverandør av flashminne, men når det gjelder markedet for flashbaserte MP3-spillere har selskapet kun 29 prosent markedsandel. Apple har med iPod Shuffle og iPod Nano 49 prosent av markedet.

Begge spillerne har en symbolbasert meny for rask og enkel navigering.

Sansa e200 - toppmodellen

iPod Nano har vært en enorm suksess for Apple, og har inntil nå vært den flashbaserte spilleren med høyest lagringskapasitet. SanDisks nye toppmodell innen flashbaserte MP3-spillere - Sansa e200 - blir av mange karakterisert som en "Nano killer", og kanskje ligger det noe i det.

Spilleren leveres nemlig med lagringskapasiteter på 2, 4 og 6 GB, i tillegg til at den har en leser for microSD-kort. Kort av denne typen kommer i dag med en maksimal kapasitet på 1 GB, men SanDisk har planer om å introdusere en 2 GB-modell i løpet av året.

Det er ikke bare lagringskapasiteten som skiller Sansa e200 fra iPod Nano, for e200 har også en rekke nyttige funksjoner Nano mangler. Spilleren har mulighet for stemmeopptak og innebygget FM-radio, og kan ta opp sendinger direkte fra radio.

Videre kan spilleren vise både bilder og film. Den har støtte for Microsoft PlaysForSure, et format som benyttes av mange nettbutikker som selger musikk. Batteriet har på sin side en oppgitt kapasitet på 20 timer ved normal bruk (kun avspilling av musikk), og man har mulighet for å bytte det ut - en etterlengtet mulighet hos blant annet hele iPod-familien.

Anbefalt utsalgspris er $200 (1300 kroner) for 2 GB-versjonen, $250 (1650 kroner) for 4 GB-versjonen og $300 (2000 kroner) for 6 GB-versjonen. Den vil bli tilgjengelig på markedet i mars.

Sansa c100 - billigmodellen

Sammen med lanseringen av toppmodellen Sansa e200 introduserer også SanDisk en billigmodell. Sansa c100 har også flashminne, og leveres i utgaver med lagringskapasitet på 1 GB og 2 GB.

Denne spilleren har også støtte for Microsoft PlayForSure, samt at den har radio. Det kan gjøres direkte opptak fra FM, samt at man kan ta opp stemmeklipp med den integrerte mikrofonen.

SanDisk Sansa c100

Spillerens fargeskjerm på 1,2 tommer kan vise små digitale bilder. Spilleren benytter seg av et AAA-batteri, og kan spille av opp til 15 timer musikk før batteriet må skiftes ut.

Anbefalt utsalgspris er $120 (800 kroner) for 1 GB-versjonen og $170 (1100 kroner) for 2 GB-versjonen. Spilleren vil bli tilgjengelig i mars.

(Kilder: SanDisk, News.com, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen