MP3-loven vedtatt

Den nye åndsverksloven ble vedtatt på Stortinget på lørdag. I et intervju med Dagbladet.no rett etter avstemningen sa Trond Giske at vi har fått gjennomslag for det viktigste. Nå kan man fullt lovlig bryte kopisperre på musikk-CD man har kjøpt lovlig for å avspille den på relevant utstyr.

Denne endringen hindrer at loven kriminaliserer en stor del av befolkningen i Norge. Høyre ville egentlig bare tillate lagring av CDen i MP3-format, men loven tillater også lagring i andre formater.

Jeg tror ikke EU vil akseptere denne loven. Vi hadde allerede strukket oss langt når vi aksepterte MP3. Nå går loven enda lenger. Gleden for forbukerne kan bli kortvarig, sa Olemic Tommesen i Høyre til Dagbladet.no.

Det vil ikke være lov å bryte kopisperrer på musikkfiler, slik at musikk kjøpt på nettbutikker er låst til formatet du kjøper dem i. Dette vil gjerne bli et problem for mange, spesielt dersom man på et tidspunkt velger å skifte til en bærbar avspiller som ikke støtter det formatet musikkfilene er på. For å slippe unna dette problemet blir du nødt til å kjøpe musikken på nytt.

Kilde: Dagbladet.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen