MP3-kompatibilitet garantert

Bilde: arkivfoto/ERA
Bilde: arkivfoto/ERA

Det er gjennom bransjeorganisasjonen Entertainment Retailers Association at stor britiske nettbutikker har lansert MP3 100% Compatible-merket, som betyr at musikken er spillbar på alle enheter som kan spille MP3-filer. I ERAs definisjon av MP3 kan vi blant annet lese at "MP3-formater har ingen DRM-restriksjoner," så merkelappen garanterer at filen er fri for kopibeskyttelse.

ERAs medlemmer står for 90% av alt musikk-, DVD- og filmsalg i Storbritannia, ifølge deres egen pressemelding. Det betyr at merkelappen vil bli lett synlig på blant annet Play.com, 7digital.com og Digitalstores.co.uk.

- Det er fornuftig for kunder å kjøpe MP3. Ikke bare kan de bruke MP3-formatet på alle musikkenheter, men det er ofte billigere å kjøpe universal-kompatibel musikk enn det er å kjøpe begrenset musikk fra ikke-MP3-forhandlere. Det er et enkelt valg, sa Wendy Snowdon i PlayDigital.

Det er uklart når eller om MP3 100% Compatible-merket kommer til Norge, men ERA skriver i pressemeldingen at de er i samtaler med bransjeorganisasjoner rundt om i verden om å gjøre merket verdenskjent.

(Kilde: ERA)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen